Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobio šahovsku partiju

Southgate ga matirao u 17 poteza, Dalić: Trenirali smo to cijeli tjedan, radili na tome, ukazivali...

Grafički prikaz akcije abolira Dalića, a stopere činjenica da bi ova akcija srušila i bolje planove

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska i Engleska otvorile su danas Europsko prvenstvo, Gordi Albion slavio je jedinim golom na utakmici, a hladni egzekutor bio je Raheem Sterling.

Oko uvrštenja zvijezde Manchester Cityja u udarnu momčad Tri lava za nedjeljni poslijepodnevni okršaj na Wembleyu lomila su se mnoga koplja u otočkoj javnosti, ali kritičari su umuknuli u 57. minuti susreta kad je prekrasnu akciju svojih suigrača pretvorio u pobjednički gol.

Zagrizli Kaneov mamac

Izbornik Zlatko Dalić nije bio zadovoljan reakcijom svojih igrača pri golu

"Tjedan dana smo to trenirali, isticali smo kako ne smijemo dopustiti ubacivanje Sterlinga ili Fodena u sredinu, kad im Kane isprazni prostor. Radili smo na tome, ukazivali i, eto, primili gol upravo tako," bjesnio je hrvatski izbornik po završetku utakmice.

gol expired Poraz koji ne boli jako: Za Vatrene Euro tek sad počinje, ima i jedna dobra vijest divider

Dalić će svojim braničima možda djelomično oprostiti jer bi poslije ove majstorije Engleza mnogi planovi pali u vodu, ali hrvatskm stoperima ide na dušu što su zagrizli Kaneov mamac.

Mat u 17 poteza

Sterlingovom golu prethodilo je čak 17 dodavanja, a Kane je u cijeloj sekvenci samo jednom dodirnuo loptu, ostatak vremena provodio je izvlačeći naše stopere. Englezi su samo jednom u povijesti svoje reprezentacije zabili poslije duže akcije na Europskom prvenstvu, 2004. godine protiv Švicarske kad je Steven Gerrard golom zaključio akciju od 19 uzastopnih dodavanja.

"Ne želim nas ureći, ali izgledamo spektakularno," napisao je poznati otočki novinar Piers Morgan na društvenim mrežama.

Spektakularno je možda malo pretjeran izraz, ali impresivna partija koju su odigrali protiv Dalića i društva daje im za pravo častiti se takvim komplimentima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider