Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Znao je sve

Danski junak upozorio je suca što mu rade engleski navijači, ali on nije reagirao i sad će slučaj rješavati policija

Uefa će slučaj prepustiti engleskoj policiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva dana prošla su od kontroverznog polufinala Eura između Engleske i Danske (2:1), ali još se vuku repovi s tog susreta. Sad se javio danski junak Kasper Schmeichel, kojeg su navijači pokušali omesti laserom pri penalu Harryja Kanea i tvrdi kako je o svemu upozorio suca na vrijeme.

Uefa je dan poslije utakmice otvorila istragu protiv Engleza po tri točke, između ostalih i zbog toga što su navijači laserom pokušali omesti dansku jedinicu, a on je danas pokušao rasvijetliti cijeli događaj.

Sudac sve znao

"Nije mi toliko smetao laser pri penalu, ali me je ometao u drugom poluvremenu. Sve sam rekao sucu po završetku regularnog dijela utakmice, a on se samo odšetao do četvrtog suca, nešto s njim prozborio i to je bilo to", priča Kasper Schmeichel.

gol expired UEFA odmah dan nakon utakmice otvorila istragu protiv Engleza divider

Nesretni nizozemski sudac Danny Makkelie, dakle, znao je što se događa i mogao je reagirati uoči početka produžetaka, međutim nije i incident koji je mogao biti spriječen ipak se dogodio.

Slučaj ide policiji

Na koncu cijele priče morala je intervenirati Uefa, koja je prijavila engleski savez i do nedjeljnog finala cijeli bi slučaj trebao biti gotov. Sankcije će snositi Englezi, međutim to im neće previše smetati postanu li europski prvaci.

gol expired UEFA odmah dan nakon utakmice otvorila istragu protiv Engleza divider

Uefa bi slučaj na koncu mogla predati policiji, koja će potom pokušati pronaći i kazniti počinitelja. O tome je bilo govora jučer i u engleskom parlamentu, međutim tamošnja policija zasad tvrdi kako još nije dobila nikakvu obavijest od krovne europske nogometne organizacije.

Englezi su, podsjetimo, gubili 1:0, ali uspjeli su se do kraja poluvremena vratiti na 1:1. Taj rezultat stajao je sve do kontroverznog penala u prvom produžetku koji je Harry Kane pretvorio u pobjednički gol.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider