Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Bjelica mi je drag"

Olmo otkrio što su mu poručili naši reprezentativci nakon osmine finala: "Imam posebne osjećaje za Hrvatsku..."

Dani Olmo dao je intervju za Marcu u kojem je pričao o svojim počecima u zagrebačkom Dinamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dramatičnog raspucavanja penala Španjolska se s ukupnih 4:2 plasirala u polufinale Europskog prvenstva 2020., gdje će igrati protiv Italije.

S bijele točke bio je precizan i bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo, koji je nakon utakmice dao veliki intervju za španjolsku Marcu u kojem se osvrnuo na utakmicu protiv Hrvatske, ali i prisjetio svojih početaka u dresu zagrebačkog Dinama.

U redovima zagrebačke momčadi proveo je pet godina, a došao je 2015. godine u senzacionalnom transferu koji je mnoge ostavio bez riječi.

Španjolci su ga prozvali luđakom, a mnogi u Hrvatskoj nisu mogli vjerovati da je kapetan i najbolji strijelac mlade momčadi katalonskog diva odlučio doći u Hrvatsku.

"Odlazak u Dinamo? Bila je to najbolja odluka..."

"Želio sam postati profesionalni nogometaš i znao sam da mi Dinamo može u tome pomoći. Bilo je jasno da mi nitko ništa neće pokloniti, morao sam se za sve izboriti, ali ja sam im bio dobra oklada za budućnost", rekao je pa dodao kako je to bila najbolja odluka u tom trenutku.

"To je bila najbolja odluka koju sam mogao donijeti u tom trenutku. Ne znam što bi se dogodilo da sam ostao u Barceloni, ali sada sam tu gdje sam oduvijek želio biti", kazao je.

Oduvijek je imao svoj put i cilj, kako kaže, a sada je to i ostvario.

gol expired Slika neprocjenjive vrijednosti! Ibrahimović objavio fotografiju s nogometnim uzorom: "On je najbolji svih vremena" divider

"Kada sam odlazio iz Barcelone, imao sam svoj put i cilj. Želio sam igrati za španjolsku nogometnu reprezentaciju, i eto me, tu sam. Jako sam ponosan."

No teško bi u tome uspio da nije imao snažnu podršku svoje obitelji, posebno roditelja.

"Otac je imao ključnu ulogu u mojoj karijeri, kao i cijela moja obitelj. Uvijek su bili iza mene. Majka mi se pridružila u Hrvatskoj kada sam imao 16, 17 godina. Više sam razgovarao o nogometu sa svojim ocem, puno mi je pomogao u tome, ali cijela je obitelj bila uz mene", rekao je.

Otkrio što su mu poručili hrvatski reprezentativci

Osvrnuo se i na utakmicu osmine finala protiv hrvatske nogometne reprezentacije u kojoj je Španjolska slavila nakon produžetaka i osigurala plasman u četvrtfinale Eura. 

Otkrio je tako španjolskim novinarima što su mu poručili bivši suigrači iz zagrebačkog Dinama.

gol expired Ostaje li Hrvatska bez Modrića? Pet godina mlađi Kroos već se oprostio, želi se posvetiti Realu divider

"Bili su jako sretni zbog mene. Bila je to dobra utakmica za nas, a oni su mi poželjeli sve najbolje. Poručili su mi ako već oni ne mogu osvojiti Euro, neka ga mi osvojimo", rekao je Olmo pa otkrio kako je posebno naklonjen Hrvatskoj i Dinamu.

Za kraj, komentirao je izjavu bivšeg trenera Dinama Nenada Bjelice, koji je jednim prilikom rekao da bi vrijedio 130 milijuna eura samo da je Portugalac.

"To je bilo njegovo osobno mišljenje, ali jako ga cijenim. On je jedan od trenera koji me obilježio za cijeli život, jako mi je drag", zaključio je Olmo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider