Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
intervju za novu tv

Dalić ekskluzivno: "Neki su igrači potrošili kredite. Moram shvatiti da sam pogriješio"

Zlatko Dalić je odlučio progovoriti o svemu za Dnevnik Nove TV.

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je ispala s Europskog prvenstva 2020. godine. Španjolska je pobijedila Vatrene s 5:3 nakon produžetaka.

Reprezentativci su kasno sinoć došli u Rovinj i nakon doručka otišli na odmor. Zadnji dan boravka u Rovinju Saša Lugonjić je napravio intervju sa Zlatkom Dalićem koji je najavio velike promjene i istaknuo da su neki igrači potrošili svoje kredite u reprezentaciji.

Jeste li se lošije osjećali deset minuta nakon Francuske u finalu ili jučer nakon poraza?

''Pa obje utakmice smo izgubili. Tužan sam bio i jako ponosan u isto vrijeme. Tužan jer su igrači dali sve od sebe i tužan zbog navijača koji su došli i potrošili novce za reprezentaciju. Ponosan sam na reprezentaciju jer je ostavila srce na terenu'', rekao je Dalić.

Kako se viceprvacima svijeta mogla dogoditi situacija da nam igrač mijenja kopačke, a drugi pije vodu i nakon toga primimo golove?

''Dvije bizarne greške, ne mogu to objasniti. Čudno je da se to tako odvilo. Nekad igrači mijenjaju kopačke, ali tad ne padne gol'', ističe hrvatski izbornik.

Za Rebića se vidjelo da nije pravi od početka. Startao je na tri od četiri utakmice, je li to pogreška?

''Rebić je naš igrač koji je imao dobru sezonu u Milanu i dao je 12 golova. Svi smo razmišljali tko će zamijeniti Perišića, tu je reprezentacija najbolje pokrivena. Moja odluka je bila za Rebića. Mislio sam da će eksplodirati tu utakmicu, to mu je najdraža pozicija… Pogreška nije bila, mi smo napravili zamjenu, ušao je Oršić i donio energiju i snagu. Nismo napravili pogrešku po tom pitanju'', tvrdi Dalić.

Je li Gvardiola i Ivanušeca trebalo ranije ubaciti u reprezentaciju, da im ne bude vatreno krštenje na Euru?

''Jesmo, trebali smo. Ali ja sam njih dao mladoj reprezentaciji. Španjolska primjerice je imala četiri igrača koje nije dala mladoj reprezentaciji. Ja nekad radim na štetu samoga sebe pa prepuštam igrače, ja sam takav''.

Ostajete li izbornik?

''Ja prvo moram napraviti analizu. Moram sam sa sobom riješiti neke stvari i promijeniti ih. Ako nastavim dalje moram sigurno mijenjati stvari, pogriješio sam. Moram shvatiti da sam napravio pogreške i ispraviti ih. Ovo nam je dobra škola i mislim da su neki igrači potrošili kredite na ovom Euru. Sjest ću s Lukom Modrićem i razmisliti što ćemo dalje, ostati ili otići. On mora biti primjer svima. Bio je tužan i razočaran, ali osjetio je tu podršku  i to ga vuče dalje. Prvi moj razgovor je s Lukom'', završio je Dalić.

VIDEO Saša Lugonjić o postavi i pogreškama protiv Španjolske

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider