Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Italija je kompletnija"

Conte spustio Španjolcima: "Možete držati loptu koliko god hoćete, ali nogomet se igra za golove"

Poznati talijanski trener Antonio Conte kaže da se ne slaže s onima koji tvrde da je Španjolska bila osjetno bolja od Italije u polufinalu Eura…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Italiji i Španjolskoj još uvijek se raspravlja o njihovu međusobnom srazu u polufinalu Europskog prvenstva. Italija je pobijedila nakon izvođenja jedanaesteraca i plasirala se u finale, gdje će odmjeriti snage s Engleskom.

Ta je utakmica izazvala podvojene reakcije. Neki su mišljenja da je Španjolska bila osjetno bolja i da je izgubila zbog nedostatka sreće, dok su drugi pri stajalištu da to nema nikakve veze sa srećom, nego da Španjolci nemaju završnicu, odnosno da ne stvaraju puno izglednih šansi, a još manje zabijaju. Da je smisao nogomet zabijanje golova, a ne beskonačno dodavanje, ističe i poznati talijanski stručnjak i trener Intera Antonio Conte.

gol expired Khabib prognozirao finale Eura: Igraju brz nogomet i zato moraju pobijediti divider

U razgovoru za Gazzetto dello Sport kaže da se ne slaže s dosta raširenim mišljenjem, pogotovo na Pirinejima, da je Španjolska bila osjetno bolja, te ističe da pobjeda na jedanaesterce nema nikakve veze sa srećom.

"Italija je posve zasluženo u finalu. Pokazalo se da je kompletnija od bilo kojeg protivnika s kojim se susrela i bila je u stanju rješavati različite situacije u utakmici", kazao je Conte u uvodu i prebacio se na utakmicu sa Španjolskom. "Nije istina da smo imali sreće, dapače, bili smo potpuniji."

Conte objašnjava:

"Oduvijek sam izuzetno poštovao Luisa Enriquea, kao trenera i kao čovjeka, prema njegovim vrijednostima i tvrdoglavosti. On započinje novi ciklus kao rezultat tradicije španjolskog nogometa, s mnogim mladim i talentiranim igračima. Španjolci su imali izvrstan turnir, ali time kako je Španjolska odigrala protiv Italije manje sam oduševljen od mnogih drugih koje sam čitao ili čuo. Mnogo se govorilo o njihovu posjedu i dominaciji."

gol expired Neviđene scene u Brazilu: Šokirani Neymar poludio uoči velikog okršaja s Argentinom i Messijem divider

"Ali što bi dominacija terenom u konačnici trebala donijeti? Koliko ja razumijem nogomet, to bi trebalo dovesti do stvaranja zrelih šansi i pogodaka. Ja to nisam vidio, Italija je imala bolje šanse, bez obzira na to što je imala manje loptu u nogama. S moje točke gledišta, španjolska dominacija nad Italijom u najmanju ruku nije bila toliko očita", kaže Conte i poentira:

"Možete držati loptu koliko god želite, ali ako ne vjerujete i ne mislite pucati i zabijati golove, onda teško možete pobijediti."

Talijanski stručnjak tvrdi:

"U nogometu, da bi pobijedio, moraš znati sve napraviti, ovisno o trenucima utakmice. Ako si dobar samo u jednoj stvari, to nije uvijek dovoljno dobro. Utakmica protiv Španjolske mora nas ojačati jer smo pokazali da znamo učiniti više od njih."

gol expired Mourinho stigao u Rim i već na uvodnoj presici napravio šou divider

Conte zaključuje:

"Italija je tvrd orah jer je uvijek pripremljena, ne ostavlja vam prostora, uvijek vas prisiljava na komplicirano rješenje", kaže i izdvaja dva talijanska igrača, stupove Azzurra:

"Bonucci i Chiellini. Što reći? Unatoč tisuću odrađenih bitaka, još uvijek namirišu krv. To je pobjednički mentalitet, iskustvo, karakter, snaga."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider