Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stroga pravila u Škotskoj

Češka ostaje doma: Zbog pandemijskih pravila ostali bez baze za Euro

Češki nogometni savez odlučio je da će ostati u Pragu gdje će se pripremati za utakmice EURO-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Češka nogometna reprezentacija odustala je od kampa u Škotskoj gdje se trebala stacionirati za vrijeme trajanja Euro 2020. Tako će cijeli turnir provesti u Pragu, dok će na Otoku boraviti samo na dan utakmice.

Na to su se odlučili zbog strogih pandemijskih pravila u Škotskoj, prema kojima bi cijela momčad morala ići u karantenu, ako se pojavi samo jedan pozitivan slučaj u reprezentaciji.

Dejan Lovren Šokantne vijesti iz Rovinja: Dejan Lovren propušta Europsko prvenstvo? divider

Iako se to kosi s UEFA-inim pravilima i preporukama, Češki nogometni savez tvrdi kako škotske vlasti nisu bile spremne napraviti iznimku i ponuditi poseban status.

Budući da više nema vremena za pronalazak novog kampa, Češki nogometni savez je odlučio da će se smjestiti u vlastitoj metropoli, a ne u Edinburghu kao što su prvotno planirali.

To bi moglo pogoditi i hrvatsku reprezentaciju koja je, također, odabrala kamp u Škotskoj. Radi se o luskuznom resortu koji je smješten na istočnoj obali Škotske, u gradiću Andrewsu.

Upravo na otvaranju grupe D Češka igra sa Škotskom, a nakon toga im slijedi dvoboj s izabranicima Zlatka Dalića, dok ih na kraju grupne faze očekuje dvoboj protiv Engleske.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider