Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Težak 14 milijuna eura

Najbogatiji sudac na svijetu dobio finale Eura

Sudac Kuipers težak je 14 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čovjek kojeg nazivaju "najbogatijim sucem na svijetu", Björn Kuipers, dobio je čast i zadovoljstvo suditi finalnu utakmicu Eura između Engleske i Italije.

Nizozemac je iskusan sudac i vrlo uspješan biznismen jer je suvlasnik lanca supermarketa, navodno težak oko 14 milijuna eura.

Italija i Engleska suočit će se u finalu najčudnijeg Eura u povijesti, a posrednik u tom susretu bit će jedan od gazda "Jumbo Kuipersa", lanca supermarketa u Nizozemskoj. Kuipers je po struci diplomirani ekonomist, a njegovi supermarketi rade tako dobro da si može priuštiti sponzoriranje zvijezde Formule 1 Maxa Verstappena.

Sudio tri utakmice na ovom Euru

Shvatili ste, dovoljno je bogat da ne mora suditi, a to je možda i bio razlog zbog kojeg su ga delegirali za ovu utakmicu. Kuippers inače obožava suditi velike utakmice, a veću od ove teško će pronaći u 2021. godini.

Ovo ljeto već je vodio tri utakmice na Euru, a u nedjelju će mu asistirati sunarodnjaci Sander van Roekel i Erwin Zeinstra, Španjolac Carlos Del Cerro Grande bit će četvrti sudac, a Nijemac Bastian Dankert bit će videosudac (VAR).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider