Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo nije prvi slučaj

Rebić je bivši za izbornika Dalića? Zamalo je izostao s popisa za Euro, izbornik mu zamjera dvije stvari

Ante Rebić jučer je javno kritizirao izbornika Zlatka Dalića, koji ga zamalo nije vodio na Euro 2020.

Umjesto da je na Europskom prvenstvu 2020 govorio na terenu, Ante Rebić odlučio je to jučer napraviti na društvenim mrežama i pritom je, kao nitko do sada u povijesti reprezentacije, javno kritizirao izbornika.

"Nakon svega nije ni bitno tko je 'krivac, činjenica je da smo zadnje 2-3 godine sra... Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu", napisao je Rebić u objavi na Instagramu.

Nakon objave Rebić je ekspresno izbrisao svoj profil na Instagramu. Za komentar smo tražili i Hrvatski nogometni savez, ali poručili su nam kako ne žele ništa komentirati.

Govoriti ne želi ni Zlatko Dalić, ali njegov bliski prijatelj i suradnik Branko Ivanković smatra kako si je Rebić time sam presudio što se tiče reprezentativne karijere.

<related_articles_657833>

"Čudi me što je imao takvu reakciju, mislim da mora snositi posljedice. Poznajući gospodina Dalića, njegovo poštenje koje unosi u svoj posao, svoj rad, Rebiću neće biti jednostavno zadržati status reprezentativca", rekao je Ivanković.

Rebić je zamalo otpao prije Eura

Kako je potvrđeno Dnevniku Nove TV, taj status Rebić je umalo izgubio već nakon posljednje provjere za Europsko prvenstvo s Belgijom.

Kako doznajemo, zbog slabih partija i nedovoljnog zalaganja Dalić ga je htio izostaviti s popisa, ali do preokreta je došlo nakon što su zajedno sjeli kapetan Luka Modrić, Dalić i Rebić te raščistili stvar.

Pjevali su se tako hvalospjevi momku iz Imotske krajine nakon izdanja u Rusiji, a njegov najveći pobornik, pokazuje i statistika, bio je upravo Zlatko Dalić.

Bez obzira na formu, u reprezentaciji je uvijek imao mjesta. Iako je pod Dalićevim vodstvom zabio tek dva pogotka u 32 susreta.

"Ante je jedan južnjački tip, temperamentan je. Nadam se da ga ova izjava neće koštati daljnjeg nastupa u reprezentaciji, ali siguran sam da se kaje", rekao je njegov bivši suigrač iz reprezentacije i RNK-a Split Tomislav Dujmović.

Rebić nije prvi koji je iskazao neposluh

Nije Rebić prvi koji je izborniku iskazao neposluh ili ga kritizirao. Iz Rusije je Dalić udaljio Nikolu Kalinića, a uoči Europskog prvenstva 2016. Dejan Lovren se javno požalio na status kod Ante Čačića. Na kraju ga je to koštalo odlaska na to natjecanje.

Bivšeg izbornika Slavena Bilića zbog neigranja na Euru 2012. javno je kritizirao Joe Šimunić, za što se nedavno pokajao. Davne 2003. godine s priprema hrvatske nogometne reprezentacije otišao je Igor Bišćan, zbog čega ga je iz momčadi izbacio Otto Barić.

"Kada sam bio pomoćnik Ćire Blaževića, bilo je neprimjerenih reakcija Cvitanovića, kojeg je maknuo s popisa za Francusku, ali i Ivice Mornara prije toga. To se događa", kazao je Ivanković.

I u pravilu nikada ne završi dobro za igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider