Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"On je malo ćudljiv, ali..."

Najbolji Hrvat u povijesti češke lige: Snajper s Bosuta Česima posebno istaknuo jednog Vatrenog

Uoči utakmice Hrvatska – Češka naši kolege iz Češke sjetili su se vinkovačkog napadača koji je svojedobno žario i palio u njihovu prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najavljujući današnju utakmicu Hrvatska – Češka, nezaobilazan sugovornik za češke medije bio je Andrej Kerić.

Taj 35-godišnji Vinkovčanin prije godinu dana završio je igračku karijeru u kojoj je daleko najveći trag ostavio baš u Češkoj. Igrao je za nekoliko njihovih klubova (Slovan Liberec, Sparta Prag, Teplice), najviše se istaknuo baš u Slovanu. Za klub iz Libereca u 88 nastupa postigao je 33 gola i upisao 12 asistencija, a u sezoni 2008./2009. bio je najbolji strijelac češke lige (15 pogodaka).

S takvom prošlošću i s obzirom na to da je ostao u nogometu (trenutačno je pomoći trener Cibalije), Kerić je bio idealan da Česima približi uvid u hrvatsku reprezentaciju.

"Pred nama je teška utakmica, naročito nakon vaše pobjede nad Škotima. Inače, gledao sam tu utakmicu u dresu koji mi je poklonio Lukas Vacha sa Svjetskog prvenstva do 20 godina", započeo je Kerić u intervjuu za Sport.cz.

gol expired Čitatelji gol.hr-a odabrali: Hrvatska u ovoj postavi, bez Perišića, treba jurnuti na Češku divider

Nahvalio je genijalni pogodak Patrika Schicka s centra.

"Potpuna fantazija, to možete samo gledati i pljeskati. Po mom mišljenju, to je najbolji pogodak u povijesti europskih prvenstava. S njim u istu rečenicu može samo onaj Van Bastenov iz 1988. godine."

"Češka je miks Slavije i West Hama"

Na pitanje kako Hrvati doživljavaju reprezentaciju Češke, Kerić je odgovorio:

"Sigurno više poštujemo češku reprezentaciju nego škotsku, iako smo pet puta u povijesti igrali sa Škotima i nijednom nismo pobijedili. Međutim, kad sam čitao češke portale nakon vaše pobjede, vidio sam da su mnogi novinari bili iznenađeni pobjedom. Ja nisam. Češka nema lošu momčad, ovdje ih mi doživljavamo kao svojevrsni miks Slavije Prag i West Hama. Slavia je igrala četvrtfinale Europske lige isto kao i zagrebački Dinamo, a upoznali smo ju vrlo dobro prošle sezone kad je bila u skupini Lige prvaka s Barcelonom, Interom i Borussijom Dortmund. Poštovanje prema vama imamo, ali Hrvatsku ne zanima ništa osim pobjede."

"Nitko u Hrvatskoj ne zna zašto se Rakitić oprostio"

Česi konstatiraju kako se ova generacija Vatrenih predvođena Lukom Modrićem lagano bliži svome kraju. Kerić je tu apostrofirao izostanak Ivana Rakitića.

"Mi jesmo svjetski viceprvaci, ali od tada su prošle tri godine. Nedostaju neki od glavnih igrača poput Mandžukića, Rakitića i Ćorluke, a ovi koji su ostali sad su tri godine stariji. Naravno, Modrić je i dalje fantastičan igrač, ali bio bi još bolji da je pored sebe imao Rakitića. Međutim, on je završio s reprezentacijom, a i dalje nitko u Hrvatskoj ne zna zašto. Tri godine je mlađi od Luke i njegov kraj u reprezentaciji pomalo je neobjašnjiv."

Od današnjih napadački aduta Kerić je posebno izdvojio jednog igrača.

"Bruno Petković iz Dinama zaista je sjajan. Znam da ga ljudi u Češkoj ne poznaju baš najbolje, ali već je odigrao neke utakmice za reprezentaciju u kvalifikacijama. On je ćudljiv, ali kada je dobro raspoložen, u stanju je pobijediti sve."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider