Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Analiza Dnevnika Nove TV

Neki se nametnuli poštenom radom, a neki su potrošili sve kredite: Kako će izgledati Vatreni za dva mjeseca?

Euro je, dakle, za hrvatsku nogometnu reprezentaciju završio. U rujnu slijedi itekako zanimljiv nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. A uoči nogometne jeseni puno je otvorenih pitanja, neki su si čini se sami zatvorili vrata, dok će sam oko svog statusa odučivati naš najbolji igrač i kapetan - Luka Modrić.

 Za točno dva mjeseca hrvatska nogometna reprezentacija ponovno će u akciju. Euro 2020. je za Vatrene gotov, izbornik Zlatko Dalić analizirat će učinjeno, a onda, s prvim danom rujna, kreće nastavak kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Hrvatska je u svojoj skupini vodeća, ima šest bodova koliko i Rusija. Upravo će Rusi biti prvi protivnik, a tri dana kasnije već slijedi gostovanje u Slovačkoj. Mini ciklus Vatreni zaključuju na Poljudu protiv Slovenije. Tri jake utakmice u samo tjedan dana. Glavno je pitanje s kojim snagama Vatreni nastavljaju lov na Katar.

E da, Dalić je već najavio razgovor s alfom i omegom Vatrenih, kapetanom Lukom Modrićem, koji u devetom mjesecu puni 36 godina. Lovren ima 31, Vida 32, Perišić isto toliko. Dalić, naravno, sve njih vidi u rosteru za Katar.

Poštenim radom i trudom nametnuli se Pašalić, Oršić, Budimir...

Što se tiče mladih snaga, etablirali su se Livaković, Kovačić i Vlašić, koji bi trebali biti budući nositelji reprezentacije.

Svojim poštenim radom i trudom, kako kaže Dalić, svoje mjesto u momčadi opravdali su Mario Pašalić, Mislav Oršić i Ante Budimir

A tu su naravno i Ćaleta-Car, Joško Gvardiol, Luka Ivanušec i Josip Juranović koji su dobili priliku na Euru i, bez obzira na pokoji kiks, pokazali se izborniku.

Što će biti s Vrsaljkom, Rebićem, Petkovićem...?

Svjestan je toga i Dalić, pa ne čudi kad i sam kaže da su neki igrači potrošili kredite. U toj neslavnoj kategoriji mogli bi se, prije svih, pronaći Bruno Petković i Ante Rebić. Za Petkovića je Dalić javno govorio da dolazi nespreman na okupljanja, a kao ni on, na Euru se nastupima nije proslavio ni Rebić.

Od ostalih, iz startne postave ispao je Šime Vrsaljko, koji ima još godinu dana ugovora u Atleticu i veliko je pitanje kako će izgledati nastavak njegove karijere. Tu je i Milan Badelj, kojem su na leđima 32 godine, i koji već duže vrijeme nije u prvom planu izbornika Dalića.

I za kraj, što se tiče Dalića, on ugovor ima do Katra. Kao izbornik, sve ciljeve je ispunio, uz jedan povijesni bonus. Kroz baraž nas je odveo u Rusiju, potom prošao skupinu. U povijest se upisao kao osvajač svjetskog srebra. Treći cilj, prolazak na Euro - to je ispunio, i to kao prvi u skupini. I napokon, četvrti cilj, prolazak skupine na Euru, ostvario je i to. Hoće li uspjeti i u petom cilju, a to je odlazak u Katar, pratite od 1. rujna samo na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider