Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'mora biti svjež'

Vlado Boban iz Rovinja otvoreno o 'tamnoj strani' Modrićeva uspjeha

Hrvatska reprezentacija odradila je u Rovinju prvi trening druge faze priprema i to s trojicom 'novih' igrača u momčadi...

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi trening u Rovinju gdje odrađuje drugu fazu priprema za Euro u Francuskoj. Izbornik Ante Čačić na raspolaganje je dobio trojicu novih igrača, Marija Mandžukića, Ivana Rakitića i Darija Srnu, te mu još nedostaju samo Luka Modrić i Mateo Kovačić. Njih dvojica priključit će se 'vatrenima' u prvim danima lipnja.

Hrvatska će do petka trenirati u Rovinju, a onda će se zaputiti u Rijeku gdje će odigrati posljednju pripremnu utakmicu uoči odlaska u Francusku protiv San Marina.

"Vatreni su se dodatno kompletirali, reprezentaciji su se priključili 'stari' asovi - Mandžukić, Rakitić i Srna. No nekako svi ovdje očekuju Luku Modrića i Matea Kovačića koji su se popeli na krov Europe", rekao je Vlado Boban.

"Modrić je po drugi put uvršten u najbolju momčad Lige prvaka i to je još jedno novo individualno priznanje za našeg najboljeg igrača. Modrić je 2015. godine izabran u najbolju momčad FIFA-e (svijeta) koju su birali sami igrači, a to je najvrijednije priznanje od svih kada te izaberu suigrači i suparnici. Još je 2008. godine izabran u najbolju momčad Eura", kaže Boban pa dolazi do 'malog' problema.

Legendarnih11

"Sva ta priznanja imaju svoju negativnu stranu. Psihička i fizička potrošenost. Priznao je Modrić nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine da je stigao fizički i psihički prazan (nakon što je Real također osvojio Ligu prvaka. Nadamo se da će biti kud i kamo svježiji u Francuskoj, jer samo s pravim Modrićem Hrvatska može sanjati veliki rezultat", zaključuje Boban.

Podsjetimo, Real Madrid je, kao i 2014. godine, u subotu osvojio naslov klupskog prvaka Europe, nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca ponovno bio bolji od Atletico Madrida. Modrić je u jednom trenutku zabrinuo sve hrvatske navijače kada je počeo šepati na travnjaku i držati se za mišić.

Najbitnije od svega je da se do Eura u Francuskoj, do kojeg je ostalo još 11 dana, naš najbolji vezni nogometaš pošteno odmori i radi isključivo na oporavku i osvježenju za, nadamo se, 30 napornih dana koji predstoje u Francuskoj.

Prema rasporedu Eura Hrvatska svoj prvi dvoboj igra 12. lipnja protiv Turske, a potom slijede ogledi protiv Češke i Španjolske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider