Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spahić šamarao

Turci podsjetili na kobnu 2008., Španjolci slavili majstorijom Nolita

Nakon Češke u subotu, pobjede su upisali i preostala dva suparnika Hrvatske na Euru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska i Turska, koji su protivnici Hrvatske na predstojećem EURU, pobijedili su u pripremnim utakmicama protiv reprezentacija koje su trebale "glumiti" Hrvatsku - BiH i Crne Gore.

Španjolci su slavili protiv BiH s 3-1 u švicarskom St. Gallenu i to u vrlo "šarenom" sastavu, bez igrača Reala i Atletica. Svoju priliku je u potpunosti tako iskoristio napadač Celte Nolito s dva prekrasna gola u 11. i 18. minuti. U 29. minuti je BiH, koja je igrala u najjačem sastavu, smanjila preko Emira Spahića, koji je u 45. minuti zaradio crveni karton. U trećoj minuti sudačke nadoknade Pedro postavlja konačnih 3-1 ta aktualne europske prvake. Španjolci će u pripremama još igrati protiv Južne Koreje i Gruzije.

Prvi hrvatski protivnik prema rasporedu EURA, Turska, slavila je u Antaliji protiv Crne Gore s 1-0 i pogotkom Mehmeta Topala u 95. minuti. Momčad Fatiha Terima je dominirala protiv Crnogoraca, imali su 10 udaraca prema vratima i 62 posto posjeda lopte, a do pobjede su došli sretnim pogotkom u zadnjim sekundama. Nešto slično kao što su zabili Hrvatskoj (za 1:1 u produžetku) u četvrtfinalu Eura 2008. koji i dalje boli...

Veliko iznenađenje napravili su Slovaci koji su u Augsburgu pobijedili svjetske prvake Nijemce s 3-1. Nijemci su poveli golom Maria Gomeza, a Slovaci su po kišnom nevremenu preokrenuli golovima Mareka Hamšika, Michala Durisa i Juraja Kucke. Izbornik Joachim Loew je na ovoj utakmici odmarao svoje najveće zvijezde Thomasa Muellera, Marca Reusa i Manuel Neuer, a pričuuve se nisu proslavile.

Albanija je u Austriji pobijedila Katar s 3-1, Makedonija je slavila protiv Azerbajdžana s 3-1, a Ukrajina je u golijadi nadigrala Rumunjsku s 4-3.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider