Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gol odluke u završnici

Španjolska teškom mukom dobila Češku, Pique i De Gea junaci!

U utakmici 1. kola skupine D na Euru Španjolska je u Toulouseu svladala Češku s 1-0...

Strijelac jedinog gola bio je Pique u 87. minuti.

Branitelji naslova europskog prvaka Španjolci pogotkom svog stopera u samoj završnici utakmice uspjeli su pobjedom započeti svoj nastup u Francuskoj. U utakmici protiv Češke još jednom su na vidjelo izašli svi nedostaci ove španjolske reprezentacije, u prvom redu nedostatak vrhunskog napadača koji bi predstavljao permanentnu prijetnju suparničkom golu.

Pogodak odluke s utakmice Španjolske i Češke možete pogledati OVDJE.

Kao što se i očekivalo, Češka se postavila u obrambeni blok i prepustila loptu Španjolskoj, a u takvoj igri prilike su bile iznimno rijetke. U prvom poluvremenu napadač Furije Alvaro Morata samo u dva navrata je uspio zaprijetiti Petru Čechu. Prvi puta u 16. minuti kada su Juanfran i David Silva lijepo kombinirali na desnoj strani nakon čega je uslijedio prizemni ubačaj na peterac, no udarac Morate Čech je uspio ukrotiti. U 29. minuti Morata je pucao sa 15-ak metara iskosa s lijeve strane, ali iskusni češki vratar ponovno je bio siguran u intervenciji.

Početkom drugog poluvremena napokon je i Češka zaprijetila De Geinim vratima, u 57. minuti Hubnik se odlično ubacio u kazneni prostor, ali nije najbolje reagirao na ubačaj Krejčija, da bi u 65. minuti Češka stigla najbliže pogotku. Gebre Selassie je glavom spustio loptu na dva metra od gola, a tamo je Fabregas u posljednjem trenutku izbio loptu ispred Kaderabeka.

Raspored, rezultati i tablice

Posljednjih 20-ak minuta proteklo je u dodatnom pritisku Španjolaca, u 70. minuti Jordi Alba je loše reagirao na odlično dodavanje Silve, tri minute potom Silva je sa 16 metara promašio vrata, no taj pritisak Španjolske urodio je plodom u 87. minuti.

Češki kapetan Rosicky loše je izbio loptu iz svog kaznenog prostora, ona je došla do Pedra koji ju je proslijedio do Inieste, uslijedio je precizan centaršut na glavu Piquea koji je s pet metara svladao nemoćnog Čecha.

Česi su u sudačkoj nadoknadi imali veliku priliku za poravnanje, ali je udarac Vladimira Daride sa 10-ak metara sjajno obranio De Gea.

U nedjelju je Hrvatska također s 1-0 svladala Tursku, pa nakon 1. kola u ovoj skupini Hrvatska i Španjolska imaju po tri boda, dok su Češka i Turska bez bodova.

U 2. kolu u petak će igrati Hrvatska - Češka (18 sati) u Saint-Etienneu, te Španjolska - Turska (21 sat) u Nici.

ŠPANJOLSKA - ČEŠKA 1-0

Gradski stadion u Toulouseu.

STRIJELAC: 1-0 Pique (87)

Gradski stadion u Toulouseu. GLEDATELJA: 30.000

SUDAC: Marciniak (Poljska)

ŠPANJOLSKA: De Gea - Juanfran, Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba - Fabregas (Thiago Alcantara, 70), Busquets, Iniesta; David Silva, Nolito (Pedro, 82) - Morata (Aduriz, 62)

ČEŠKA: Čech - Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limbersky - Darida, Plašil; Gebre Selassie (Šural, 86), Rosicky (Pavelka, 88), Krejči - Necid (Lafata, 75)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider