Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'dark horse'

Englezi predviđaju da će Hrvatska biti iznenađenje Eura!

Hrvatska reprezentacija dobila je kompliment od ugledne britanske sportske redakcije Sky Sports...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europsko prvenstvo u Francuskoj počinje za točno tjedan dana, što znači da je vrijeme za špekulacije oko potencijalnih pobjednika, finalista i iznenađenja. Jednu takvu analizu napravio je i ugledni Sky Sports, koji u prvi red favorita za osvajanje Eura svrstava aktualne svjetske prvake Nijemce, branitelje naslova Španjolce i domaćine Francuze. Kao potencijalna iznenađenja turnira Sky Sports vidi tri reprezentacije: Poljsku, Austriju i Hrvatsku!

Spomenuti izvor u tekstu podsjeća kako je Hrvatska u kvalifikacijama preživjela oduzimanje jednog boda, dvije utakmice bez gledatelja, ali i da je u dva navrata remizirala protiv Italije.

"Ovo je momčad koja je od Svjetskog prvenstva u Brazilu izgubila samo dvije utakmice. Očekujte velike stvari od njih u Francuskoj", piše Sky Sports, pa ističe najjači dio reprezentacije.

"Vezni red je posebno jak s Realovim Lukom Modrićem i Barceloninim Ivanom Rakitićem. No oni nisu sami. Tu je i Ivan Perišić, najbolji strijelac kvalifikacija, koji je imao odličnu sezonu u Interu. Napad predvodi Mario Mandžukić, najbolji strijelac Eura 2012. godine s još nekoliko igrača", piše SS.

"Ždrijeb im nije bio naklonjen i nadvisiti Španjolsku će biti iznimno teško. Osvajanje drugog mjesta značilo bi križanje s moćnom Italijom ili Belgijom u osminifinala, no to je zadatak preko kojeg bi Hrvatska mogla preskočiti", zaključuje Sky Sports.

Hrvatska svoje 'putovanje' na Euru započinje 12. lipnja kada je na rasporedu prva utakmica skupine D protiv Turske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider