Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I dalje bez gledatelja

Stigla KAZNA: UEFA zbog svastike Hrvatskoj oduzela jedan bod!

U Nyonu su odlučili kakva će biti najnovija kazna Hrvatskom nogometnom savezu, ovaj put zbog svastike na Poljudu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što se i pretpostavljalo, Disciplinska komisija UEFA-e nije donijela predrastičnu odluku koju su neki najavljivali. Hrvatska reprezentacija nije izbačena iz kvalifikacija za Euro 2016., UEFA je odlučila kazniti Hrvatsku s oduzimanjem (samo) jednog boda.

Hrvatska pred svojim navijačima tek za više od godinu dana

HNS je nakon što je dobio vijest o kazni poslao priopćenje.

''Hrvatska reprezentacija kažnjena je oduzimanjem jednog boda u natjecanju Europskih kvalifikacija. Istodobno, Savez je kažnjen sa 100.000 eura, a iduće dvije domaće utakmice u Uefinim natjecanjima ponovno će igrati bez publike, kao što je bilo i protiv Italije.

K tomu, UEFA je odredila HNS-u da preostale domaće utakmice u ovim kvalifikacijama ne može igrati na stadionu Poljud (Hrvatskoj je preostao domaći susret s Bugarskom).

Vatreni tako nastavljaju kvalifikacije s 13 umjesto osvojenih 14 bodova, ali usprkos tomu ostaju prvoplasirana momčad u skupini.''

Dosad najveća kazna Hrvatskoj

Ovo je najveća kazna u povijesti koju je dobio naš nogometni savez. Dosad smo kažnjavani prvo novčano, pa djelomičnim zatvaranjem tribine, a onda i zatvarenjem stadiona nakon pokliča 'Za dom spremni' na Maksimiru protiv Norveške.

No, i prazni Poljud protiv Italije se pokazao opasnim za naš savez jer je nekolicina nepoznatih počinitelja uspjela kiselinom nacrtati svastiku na Poljudu.

Ostaje bojazan što će huligani, koji se na potpuno pogrešan način bore protiov vodstva HNS-a, pokušati napraviti na sljedećoj utakmici 3. rujna na gostovanju kod Azerbajdžana.

Kako komentirate kaznu UEFA-e Hrvatskoj?

Ukupno glasova:



Hrvatska je usprkos oduzimanju jednog boda ostala na čelu skupine H sa 13 bodova, jednim više od druge Italije, a tri od treće Norveške.

Na EURO u Francuskoj plasirat će se dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od devet skupina, te najbolja trećeplasirana, dok će ostali trećeplasirani u dodatne kvalifikacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider