Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'sviđaju mi se englezi'

Prosinečki u razgovoru za Novu TV: Podržao Čačića i otkrio favorite

Proslavljeni hrvatski reprezentativac odradio je mini pripreme s reprezentacijom Azerbajdžana, te je prije odlaska u Francusku našao vremena da porazgovara s novinarom Nove TV Vladom Bobanom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umirovljeni hrvatski nogometaš i aktualni izbornik reprezentacije Azerbajdžana Robert Prosinečki svratio je u Zagreb, prije odlaska na Europsko prvenstvo u Francusku, gdje s novinarom Nove TV Vladom Bobanom popričao o nadolazećem turniru.

* Poštovanje Roberte, dobrodošli u sportske minute Dnevnika Nove tv. Kako to da ste u Hrvatskoj nekoliko dana prije Eura?

"Imao sam pripreme u Austriji s reprezentacijom Azebajdžana, pa sam došao evo doma na četiri pet dana i već 8. ili 9. idem za Francusku".

* Kako do tri boda protiv Turske na Parku prinčeva?

"Fatih Terim je trener koji od nikakve Turske napravi reprezentaciju koja izbori Europsko prvenstvo. Mislim čak da 12 utakmica do Engleza nisu izgubili. Neupitno je da imamo kvalitetu za pobjedu, pa da si olakšamo ono što nas čeka u nastavku turnira. Češka se pokazuje kao jako dobra reprezentacija, a na kraju i Španjolska koja je neki favorit Eura".

* Kako komentiraš Del Bosqueov španjolski popis?

"Del Bosque je trener s ogromnim iskustvom. Nekoga iznenađuje da nije pozvao Fernanda Torresa ili Juana Matu, no on i dalje ima reprezentaciju s kojom je jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira".

* Kako si vidio izbor pripremnih utakmica našeg izbornika Ante Čačića (Moldavija i San Marino)?

"Meni je to dobro. Mnogi su imali napornu sezonu i ne bi bilo dobro da igraju protiv Njemačke ili Poljske recimo. Preteško bi bilo oporaviti se nakon tih utakmica. Momčad se raspucala, pogotovo u posljednjoj utakmici".

* Favoriti Eura?

"Njemačka. Reprezentacija za koju uvijek govorimo da joj nešto fali, no na kraju uvijek odigra odlično. Francuska je domaćin i neki ju vide u samom vrhu Europe u ovom trenutku. Nakon toga dolazi Engleska koja mi se baš sviđa s novim mladim igračima".

* Odakle ljubav prema Padelu iz Španjolske ili?"

"Volim ga igrat. Igram ga stalno, dobro sad me nije bilo dva mjeseca pa izađeš iz toga. Jako atraktivan i zanimljiv sport. Janko Janković i ja smo ga doveli u Hrvatsku", zaključio je legendarni 'Žuti'.

Hrvatska prvu utakmice prema rasporedu Eura igra u nedjelju 12. lipnja protiv Turske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider