Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
no zato je tu...

Del Bosque šokirao Španjolce: Otpisao dvojicu odličnih veznjaka

Španjolski izbornik Vicente del Bosque u obranu naslova europskog prvaka krenut će sa svega 10 igrača koji su igrali na prošlom Euru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije, branitelja naslova europskog prvaka, te jednog od suparnika Hrvatske u skupini D, Vicente Del Bosque objavio je konačni popis od 23 igrača s kojima će na EURU u Francuskoj (10. lipnja - 10. srpnja) pokušati osvojiti treći uzastopni naslov najboljeg na Starom kontinentu.

Del Bosque se u konačnici odrekao Isca i Saula Nigueza, a na popis je uvrstio Kokea, Lucasa Vazqueza, Sergija Ramosa i Juanfrana.

Na popisu je samo 10 igrača koji su osvojili naslov prije četiri godine u poljskoj i Ukrajini, kada su također Španjolska i Hrvatska bile u istoj skupini. U odlučujućem dvoboju za prolazak igranom 18. lipnja 2012. u Gdanjsku Španjolska je bila uspješnija sa 1-0 golom Jesusa Navasa koji ovoga puta neće biti u postavi "furije".

Hrvatska i Španjolska igrat će prema rasporedu Eura u posljednjem, 3. kolu skupine D, 21. lipnja u Bordeauxu, a uz njih u skupini su još Turska i Češka.

Plasman u osminu finala izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, te još četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

REPREZENTACIJA ŠPANJOLSKE:

VRATARI: Iker Casillas (Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla)

OBRANA: Marc Bartra (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Gerard Pique (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Hector Bellerin (Arsenal), Sergio Ramos (Real Madrid), Juanfran (Atletico Madrid), San Jose (Athletic Bilbao)

VEZA: Sergio Busquets (Barcelona), Cesc Fabregas (Chelsea), David Silva (Manchester City), Thiago Alcantara (Bayern), Bruno Soriano (Villarreal), Andres Iniesta (Barcelona), Lucas Vazquez (Real Madrid), Koke (Atletico Madrid)

NAPAD: Pedro Rodriguez (Chelsea), Alvaro Morata (Juventus), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Manuel "Nolito" Agudo (Celta)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider