Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'ludi potezi'

'Steph Curry u kopačkama': Ronaldo nije prva zvijezda reprezentacije?

Nogometaši Portugala su u stilu Hrvatske riješili svoju posljednju pripremnu utakmicu uoči odlaska na Euro...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od susjeda Španjolaca, reprezentacija Portugala odlazi u Francusku na Europsko prvenstvo ohrabrena visokom pobjedom protiv Estonije, ali i saznanjem da u momčadi ima daleko više oružja od, kao što je dosada često znalo biti, Cristiana Ronalda. Portugal je u posljednjoj provjeri pred odlazak u Francusku slavio protiv Estonije s čak 7:0.

Podsjetimo, Španjolska je u utorak u prijateljskoj utakmici poražena kod kuće od Gruzije (0:1), a to je čini se bila dobra opomena za Portugal. Igrači izbornika Fernanda Santosa nisu željeli u lošem raspoloženju krenuti na Euro, pa su od prve minute krenuli maksimalno ozbiljno protiv ne toliko jakog suparnika.

Golmanija

Cristiano Ronaldo zabio je dva pogotka u prvom poluvremenu, no priča utakmice je Ricardo Quaresma. 'Steph Curry u kopačkama'! Tako bi otprilike mogli ovog 32-godišnjeg nogometaša Bešiktaša nakon što smo ga vidjeli što radi na travnjaku. Najprije magična asistencija, 'ala' Luka Modrić (vanjskim dijelom kopačke), za Cristiana Ronalda, a potom i čudesni pogodak nekoliko minuta kasnije. Quaresma je i u nastavku upisao još asistenciju, kada je iz kornera milimetarski točno našao glavu Danila Pereire, i drugi pogodak. Eder ga je uposlio na desnoj strani kaznenog prostora, a Quaresma je iz prve opalio i zabio u 'malu mrežicu'.

U tri pripremna dvoboja Portugalci su ostvarili gol-razliku 10-1 te imali dvije pobjede i jedan poraz. Osim Estonije, izabranici Fernanda Santosa svladali su i Norvešku (3-0), a doživjeli minimalni poraz od Engleske (1-0) na Wembleyju.

Iako ih se ne svrstava u prvi red favorita za veliki rezultat na Euru, Portugal je očito reprezentacija koja potezima dvojice genijalaca može upisivati bodove i knjižiti plasman u daljnju fazu natjecanja.

Prema rasporedu Eura Portugal svoj prvi susret igra 14. lipnja protiv Islanda. U skupini F još se nalaze Austrija i Mađarska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider