Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
snažne emocije

VIDEO Za naježit se: Posljednji moćni "HU" u Parizu i Reykjaviku

Navijači su se na sebi svojstven način oprostili od Islanda...

Islandska bajka na Euru u Francuskoj završila je na vrlo okrutan način - 2:5 porazom od domaćina u četvrtfinalu. Međutim nordijski ratnici nisu pali bez ispaljenog metka i nisu se predali na poluvremenu iako su gubili 4:0. Francuzi su jednostavno imali savršenu večer, a Islanđani su se našli na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Island je tijekom cijelog prvenstva bio jako čvsrt u obrani, no to se u nedjelju navečer promijenilo. Ono što je ostalo briljantno od prvog do posljednjeg dana su navijači. Svaki bod, svaku pobjedu Islanđani su slavili sa svojim navijačima, a to smo, čak i unatoč porazu, vidjeli po završetku utakmice protiv Francuske.

Islanđani su još jednom ponosno stali pred svoje navijače i odradili poznati poklič. Istovremeno, 2230 kilometara dalje, u glavnom gradu Islanda Reykjaviku, tisuće navijača navijalo je na otvorenom. Sudac je oglasio kraj utakmice, no umjesto da se odmah raziđu islandski navijači odali su priznanje svojim igračima za sve što su napravili.

Jedna osoba davala je ritam na bubnjevima, dok je masa ljudi pljeskom i uzvikom "HU" navijala.

Mnogi će se složiti da kvaliteta nogometa na ovom Euru nije na zavidnoj razini, pogotovo kada znamo da je Portugal u polufinalu bez da je pobijedio u ijednoj utakmici u 90 minuta, no ono što je zaista bilo fascinantno su navijači. Na stranu hrvatski huligani iz Saint-Etiennea, ruski, engleski, poljski i ostali izgrednici, ali Irci, Sjeverni Irci i Islanđani su oduševili svijet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider