Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Portugal mora pasti

Maestro preuzima, a Ronaldo će se 'tresti': 'Ma, neka zabije osam, a mi devet'

Moglo je biti i lakše, ali Hrvatska je u osmini finala dobila Portugal s Cristianom Ronaldom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ali, ako želimo biti najbolji, moramo proći skupinu i onda pobijediti u još četiri utakmice, a ova Hrvatska to želi. U Lens stiže pola domovine, takve su najave, maleni gradić bit će prekriven 'kockicama'. Svugdje vlada euforija osim u taboru reprezentacije.

Ante Čačić već sve zna, u momčad se vraćaju Vida, Strinić, Brozović, Modrić i Mandžukić. Izbornik je imao tek jednu dvojbu, hoće li u vrhu napada biti Mario Mandžukić ili Nikola Kalinić. Dakle, na Cristiana Ronalda i ostarjelo društvo kreću najjači hrvatski aduti, a dirigentsku palicu preuzima Luka Modrić.

Njegova igra bit će ključna, Hrvatska želi nametnuti ritam. Ako Mandžukić bude u postavi, a Čačić ima veliko povjerenje u njega, on će biti jedan od onih koji mogu riješiti pitanje pobjednika. Nakon utakmica u skupini on je jedini dužnik od naših zvijezda, barem što se tiče napadačke igre. Čeka se Mandžukićev gol, ali čekaju se i njegovi dvoboji s Pepeom.

Sjećamo se tog rata iz derbija Atletica i Reala. S Mandžukićem u vrhu napada Čačić dobiva agresivca željnog gola, a s Kalinićem igrača koji je u odličnoj formi i koji nije impresioniran nikakvim veličinama. Kalinić na leđima može nositi Pepea i Carvalha zajedno. No, izgleda da se izbornik odlučio za ovo prvog.

''Važno je biti kompaktan, stajati blizu igrača, tako smo izgledali drugo poluvrijeme protiv Španjolske. Bude li tako, neće biti straha'', kazao naš vratar Danijel Subašić, koji će biti zadnja prepreka Ronaldu.

''Neka on zabije jedan, Perišić će dati dva. Ma, neka zabije osam, a mi devet'', rekao je Subašić.

Bude li jedanaesterac, Ronaldo će se 'tresti' od Subašića. Ne zbog toga što je već jedan promašio, a Subašić obranio Ramosu, nego zbog toga što je 'Suba' majstor penala, u Monacu ih je ove sezone skinuo pet od sedam.

Ivica Medo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider