Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ako pogriješi...

Čačić riješio sve dileme: Ovo je udarna momčad Hrvatske za Portugal!

Čini se da je još jednom izbornik Ante Čačić već dan uoči utakmice riješio sve dileme oko udarne postave za dvoboj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Čačić je na zadnjoj press-konferenciji uoči utakmice u Lensu razriješio i posljednju dilemu oko sastava, ako je dileme uopće bilo.

„Sve indikacije govore da su Modrić i Mandžukić spremni. Oni će biti starteri u utakmici“, kazao je Čačić i otvoreno naznačio da će Mandžukić zaigrati u vršku napada, a ne Nikola Kalinić koji je zabio gol i odigrao odličnu partiju protiv Španjolske.

Mnogi su mišljenja da je Kalinić trenutačno u boljoj formi od Mandžukića i da bi trebao igrati od prve minute, no izbornik očito nije tog mišljenja. Čini se da je status u momčadi nadvladao trenutačnu formu.

Prilično je izvjesno da će i Marcelo Brozović dobiti prednost u odnosu na Marka Pjacu, koji je ostavio odličan dojam protiv Španjolske i privukao na sebe pozornost velikih europskih klubova.

Hrvatska postava po svemu sudeći bit će identična onoj koja je krenula protiv Turske i Češke: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitić, Perišić – Mandžukić.

 

Ivica Medo

Kalinić i Pjaca mogu se nadati ulasku u igru ako se stvari ne budu odvijale prema očekivanju izbornika, odnosno ako utakmica krene neželjenim tijekom.

Na treningu u petak izbornik nije podijelio markere igračima pred očima novinarima, no gestikulacijama i verbalnim digresijama pokazivao je da iznimno dobro raspoložen. Čačić je izgledao veseo i nimalo zabrinuto.

Izbornik je press-konferenciji u nekoliko navrata istakao da bezrezervno vjeruje svojim igračima i da je siguran kako će dati sve od sebe u okršaju s Ronaldom i ostalim Portugalcima.

Čačić je na press-konferenciji naprosto zračio samopouzdanjem i vjerom u svoju momčad. U jednom trenutku „skinuo je rukavice“ i rekao da se Portugalci boje Hrvatske, i to, kako je rekao, s razlogom.

Možda će neki reći da je Čačić djelovao bahato, no nismo stekli taj dojam. Čačić jednostavno rekao ono što misli gotovo cijela Hrvatska: bolji smo i to ćemo pokazati! To je pobjednički stav, bez kojeg se ne mogu očekivati velika djela. Ako sami ne vjerujete da možete otići do kraja, onda se to sigurno neće dogoditi. Ovako ostaje nada da je to ipak moguće.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider