Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'šimunićev jubilej'

Idila na treningu i dokaz da Vatreni dišu kao jedan: Mandžo i Modrić bez problema

Nakon dolaska iz Bordeauxa, gdje je ostvarila veliku i važnu pobjedu nad Španjolskom, hrvatska reprezentacija odradila je večernji trening u Deauvilleu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vedran Ćorluka jedini se nije pojavio na treningu. Ne radi se o ozljedi, već o čistoj predostrožnosti. Ćorluka je ostao u hotelu vježbati u teretani kako bi odmorio tetive te kako bi mu u potpunosti zacijelila posjekotina na glavi.

Luka Modrić i Mario Mandžukić odradili su trening bez poteškoća, što znači da će najvjerojatnije biti spremni za osminu finala.

Na treningu je vladala sjajna atmosfera, igračima i izborniku osmijesi nisu silazila s lica. Igrači su se čak zezali s novinarima dok su trčali uz ogradu. Bilo je duhovitog dobacivanja.

Velika gesta starijih igrača

Izbornik Ante Čačić danas je otkrio novinarima da su igrači jedinstvenom odlukom odlučili da kompletnu zaradu ostvarenu na Euro podijele na jednake dijelove bez obzira na ostvarenu minutažu. Koliko se sjećamo, to se nikada nije dogodilo u povijesti hrvatske reprezentacije, što dovoljno govori o atmosferi koja vlada u kampu reprezentacije.

Doista lijepa gesta senatora prema mladićima koji tek započinju karijeru. Potez je to koji pokazuju da „vatreni“ dišu kao jedan. Prema našem proračunu, svaki od 23 reprezentativca zaradit će oko 300.000 eura po glavi.

I za kraj, nije ostao neprimijećen smiješak na licu Josipa Šimunića. Na današnji dan prošlo je točno deset godina od slavne utakmice između Hrvatska i Australije kada mu je Graham Poll pokazao tri žuta kartona. Taj detalj ostao je zapisan u nogometnim almanasima kao jedan od najbizarnijih u povijesti svjetskih prvenstva. Bilo je to doista šokantna utakmica prepuna bizarnih poteza, utakmica na kojoj je Poll izgubio kompas, a neki igrači igrali "rukomet"...
 

Ivica Medo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider