Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nevjerojatni podaci

Čak 30% svih igrača na Euru igra u istoj zemlji, a dva kluba ih imaju najviše

Nevjerojatne su brojke koje pokazuju koja je liga uvjerljivo najzastupljenija na Euru u Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj (10. lipnja - 10. srpnja) prijavljena su 552 igrača, čiji popis možete vidjeti u našem pregledu svih reprezentacija, od kojih čak 145 igra u engleskim klubovima. Pojedinačno najviše igrača na Euru imat će Juventus i Liverpool, po 12 igrača, a ukupno će 213 klubova iz 35 liga imati barem po jednog igrača u Francuskoj.

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da čak 145 igrača, što je gotovo 30 posto od svih prijavljenih igra u engleskim klubovima. Na EP-u će barem jednog predstavnika imati čak 39 engleskih klubova. Njima možemo pridodati i dva velška kluba Swansea City i Cardiff City koji igraju u Premiershipu, odnosno Championshipu i imaju zajedno sedam reprezentativaca pa dolazimo do brojke od 41 kluba i 152 igrača.

Treće mjesto na ljestvici klubova s najviše reprezentativaca drži Tottenham sa 11 igrača, a zatim slijedi Manchester United sa 10 predstavnika. Po devet igrača imat će Barcelona, Bayern, Šahtar i Fenerbahče, a po osam Real Madrid, Basel, Roma, Arsenal i moskovski CSKA.

Među klubovima koji se izdvajaju po broju svojih predstavnika na EP-u je i hrvatski prvak Dinamo koji će imati šestoricu igrača u tri reprezentacije. Na Čačićevom popisu su Gordon Schildenfeld, Ante Ćorić, Marko Pjaca i Marko Rog, za Rumunjsku igra Alexandru Matel, a na popisu portugalske vrste je vratar Eduardo.

Nakon Engleske, najviše nogometaša kruh zarađuje u Njemačkoj, njih 73, a zatim u Italiji (70), Turskoj (43), Španjolskoj (38) i Rusiji (31).

Na EURO dolaze igrači koji igraju i u nogometno egzotičnim zemljama kao što su Australija, Meksiko, Saudijska Arabija, Azerbajdžan, Lihtenštajn, Katar, SAD, Kanada…

Reprezentacija Engleske jedina ima prijavljene sve igrače iz vlastitih nacionalnih liga, dok Rusi imaju samo jednog "stranca", Roman Neustadter igra u Schalkeu.

Sjeverna Irska, Wales i Island u svojim "rosterima" nemaju niti jednog igrača iz domaće lige, Austrija ima samo jednog igrača iz nacionalnog prvenstva, a Albanija dvojicu.

KLUBOVI S NAJVIŠE PREDSTAVNIKA

12 – Juventus, Liverpool
11 – Tottenham
10 – Manchester United
9 - Barcelona, Bayern, Šahtar, Fenerbahče
8 - Real Madrid, Basel, Roma, Arsenal, CSKA Moskva
7 – Southampton, Dinamo Kijev, Bešiktaš
6 – DINAMO ZAGREB, Chelsea, Manchester City, Napoli, Zenit…

BROJ IGRAČA PO ZEMLJAMA U KOJIMA IGRAJU

145 – Engleska
73 – Njemačka
70 – Italija
43 – Turska
38 – Španjolska
31 – Rusija
25 – Ukrajina
22 – Francuska
19 – Švicarska…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider