Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izvisio i kapetan dinama

Čačić objavio konačan popis 23 igrača za Euro, izbacio Halilovića!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je popis 23 nogometaša koja vodi u Francusku.

Ante Čačić posljednjeg je dana svibnja na press konferenciji u Rovinju, gdje se reprezentacija nalazi na pripremama, objavio konačan popis 23 nogometaša na koje će računati na Euro 2016 u Francuskoj.

S prvotnog popisa od 27 igrača morao je izbaciti četvoricu. To su četvrti vratar Dominik Livaković, branič Duje Ćaleta-Car, veznjak Domagoj Antolić te kao najveće iznenađenje - Alen Halilović.

"Odluka nije bila lagana i svi igrači koji su bili ovdje su zaslužili biti u Francuskoj. Stariji igrači su mi rekli da se ne sjećaju kada je bila takva konkurencija na treninzima. Igračima sam objasio koji su me kriteriji vodili. Moram voditi računa o mnogočemu. Vodilo me pitanje: Tko nam treba i za koga će biti šteta da sjedi na klupi".

Od dinamovaca na kraju otpao kapetan

Kapetan Dinama Domagoj Antolić se ipak nije našao na listi putnika, a upravo je njega u anketi GOL.hr-a najmanje navijača željelo na tom popisu. Netko je od veznjaka Modrih morao otpasti, a izbornik se između njega te Marka Roga i Ante Ćorića, odlučio upravo baš za Antolića.

"U sredini imamo puno kvalitetnih igrača, a među njima je bio i Antolić. Više bi mu štetilo da ide na Euro nego da ide na pripreme za svojim klupom. Nepotrebno je da sjedi na klupi, bolje da se priprema u klubu".

Halilović 'izvisio' pored Čopa, Roga i Ćorića

U Francusku ide i napadač Malage Duje Čop, ali ne ide Barcelonin Alen Halilović koji bi karijeru trebao nastaviti u Valenciji.

"U vrhu napada imamo Mandžukića i Kalinića. Kramarića koji je imao dobru polusezonu. Igrač koji može zadovoljiti četiri pozicije u napadu. Čop i Halilović su dvojica igrača koji su polusezonu u Španjolskoj odradili dobro. No, s obzirom da je Halilović još mlad i pred njim je velika karijera odlučio sam da je bolje da se odmori i pripremi za novu sezonu u novom klubu".

Ćorić i Rog ispred Halilovića, stiglo je pitanje izborniku iz redove medija.

"Za Ćorića i Roga, koji su igrači koji dolaze, ovo im je nagrada što idu s nama u Francusku. Šteta je da Halilović sjedi na klupi. Rog je velikom brzinom skrenuo pozornost na sebe. Pokazao je da može pratiti ritam europskih utakmica i on je igrač koji je upotrebljiv na više pozicija.''

Kako komentirate Čačićev popis za Euro?

Ukupno glasova:

Popis 23 igrača za Euro:

Vratari: Danijel Subašić, Lovre Kalinić, Ivan Vargić

Obrana: Vedran Ćorluka, Domagoj Vida, Gordon Schildenfeld, Darijo Srna, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Ivan Strinić

Vezni red: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Mateo Kovačić, Marko Rog, Ante Ćorić

Napad: Mario Mandžukić, Nikola Kalinić, Ivan Perišić, Marko Pjaca, Andrej Kramarić, Duje Čop

Legendarnih11

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider