Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu ga se skroz odrekli

Prvi veliki transfer među Vatrenima: Barcelona prodala Halilovića!

Prema posljednjim informacijama iz Španjolske, Alen Halilović će ovo ljeto napustiti Barcelonu i pojačati redove Valencije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zastupnik Alena Halilovića, Zoran Stojadinović, potvrdio je kako hrvatski reprezentativac na ljeto napušta Barcelonu i odlazi u Valenciju. O Halilovićevom odlasku u Valenciju pisalo se i prije, a čini se kako je sada dočekao transfer koji je priželjkivao.

''Kao bivši igrač i Halilovićev agent, vidim njegov prelazak u Valenciju kao dobar potez. Htio je ostati u Španjolskoj, a Valencia je dobra momčad. Mislim da je trenutno Valencia idealna momčad za nastavak njegove karijere'', rekao je Stojadinović za emisiju Cadena Ser.

Prema španjolskim medijima, cijena transfera iznosi sedam milijuna eura. Međutim, Barcelona je zadržala pravo da ga vrati u bilo kojem trenutku petogodišnjeg ugovora. Klauzula bi svake godine rasla do maksimalnih 12 milijuna eura.

Halilović je imao nekoliko ponuda za iduću sezonu, ali odlučio se ostati u Španjolskoj. Želio je ostati u Barceloni, ali samo ako bi bio u konkurenciji za prvu momčad. No, tako nešto na Camp Nou nisu mu mogli garantirati.

Nakon Dinama, Barcelone i Sporting Gijona, Alenu će ovo biti četvrti klub u karijeri, iako još nema niti 20 punih godina. Službene potvrde transfera još nema, ali s obzirom na broj natpisa posljednjih dana, vrlo je blizu realizacije.

To je drugi transfer jednog Vatrenog prije Eura u Francuskoj. Nedavno je Hoffenheim otkupio ugovor Andreja Kramarića koji bi u njemačkom prvoligašu trebao ostati do ljeta 2020. godine.

Halilović se zajedno s Kramarićem nalazi na pripremama reprezentacije u Sv. Martinu na Muri i trebao bi biti siguran putnik na Europsko prvenstvo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider