Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'volimo svoju domovinu'

Najveća hrvatska sportašica svih vremena: 'Danas je tužan dan za sve nas'

Svoje viđenje groznih scena s utakmice Hrvatske i Češke dala je Janica Kostelić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proslavljena hrvatska sportašica, vjerojatno najveća svih vremena, Janica Kostelić obratila se kao pomoćnica ministra obrazovanja, znanosti i sporta vezano za jučerašnju sramotu koju su izazvali hrvatski huligani na utakmici Europskog prvenstva protiv Češke.

Reakcija pomoćnice ministra Janice Kostelić nakon huliganskih ispada

Danas je tužan dan za Hrvatsku, sport bi trebao biti nešto što nas uvijek i zauvijek spaja, a nikad razdvaja. Danas je neka skupina građana digla glas i ruku protiv sporta, protiv ujedinjenja, protiv veselja, a usudit ću se reći i protiv vlastitog naroda. Iskoristiti nastup reprezentacije za sitne obračune i osobne frustracije nije niti časno, niti pošteno, niti hrabro. Postoji mjesto, vrijeme i institucije gdje svaki pojedinac i skupina može tražiti svoja prava ili zaštiti svoje interese na građanski i civiliziran način. Ovo danas pokazalo je Hrvatsku kao zemlju niskih strasti, a građani Hrvatske, kao i naši vrhunski sportaši, to nisu zaslužili. Svaki vrhunski sportaš ponosan je na svoje osobne uspjehe, ali još više i na talent koji mu je darovan i koji je kroz sate i sate odricanja stavio u funkciju, ne samo osobnih uspjeha, nego i nacionalnih interesa i pobjeda. Nikad se ne može zaboraviti trenutak kada vaš uspjeh slavi cijeli narod i kada se temeljem tog uspjeha sluša hrvatska himna i vijori hrvatska zastava.

Mi smo zemlja velikih sportskih talenata i sportskih pobjeda - i to nikada ne smijemo zaboraviti. Hrvatska je zemlja u kojoj se mora pronaći izdajnik koji po sportskim terenima podmeće nedopustivo znakovlje koje je za svaku osudu. Hrvatska je zemlja u kojoj nacionalni i sportski interesi moraju biti iznad ovakvog sramotnog ponašanja koje moramo osuditi i sankcionirati. Kao odgovorni ljudi, kao osobe i građani ove zemlje, ujedinimo se i osudimo današnje ponašanje, a sve odgovorne pozivam da što hitnije utvrde tko je sudjelovao u nedopustivom napadu na sport i sportaše.

Moj poziv na zajedništvo dolazi iz mojeg srca, ali i svakako iz moje današnje pozicije. Imam samo jedan cilj - promovirati Hrvatsku i njezin vrhunski sport u najboljem svjetlu u svijetu. Pozivam cijelu hrvatsku javnost da stane u zaštitu sporta, sportaša i publike, a moje mišljenje dijele i deseci bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša koji su mi se obratili. Bili smo jedinstveni u najtežim godinama Hrvatske, budimo jedinstveni i danas i sutra jer to mlade generacije ove države od nas očekuju. Budimo odgovorni ljudi, volimo svoju Domovinu!

Janica Kostelić".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider