Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'šahovska partija'

Portugalski izbornik Santos otkrio kako je nadmudrio Čačića

Izbornik Portugala Fernando Santos otkrio je novinarima na koji je način nadmudrio Antu Čačića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Fernando Santos, koji je po mišljenju mnogih nadmudrio Antu Čačića, priznao je nakon portugalske pobjede da je njegova momčad imala sreće, ali da je u konačnici zasluženo slavila 1:0 pobjedu. Ricardo Quaresma postigao je pobjednički pogodak u 117. minuti utakmice.

"Jako smo sretni. Bila je to teška utakmica između dvije odlične ekipe. Bila je to šahovska partija u kojoj su glave morale ostati hladne i u kojoj se moralo puno raditi. Imali smo sreće, no u konačnici smo zasluženo sretni. Vjerujem u ovu momčadi i vjerujem da smo odigrali veliku utakmicu", rekao je Santos nakon prolaska Portugala u četvrtfinale.

Jeste li zadovoljni nastupom Hrvatske na Euru?

Ukupno glasova:

Santos je iznenadio na početku susreta kada je poslao trojicu novih igrača na travnjak.

"Uvijek sam govorio da imamo 23 igrača koji su spremni uvijek zaigrati. Poznajem svoje igrače i znam što mogu. Činilo mi se potrebnim da osvježim momčad nakon tri teške utakmice u skupini i samo tri dana odmora od Mađarske do Hrvatske. Mijenjao sam na bokovima jer Hrvatska ima strašno brza krila. Tu mi je bila potrebna svježina", pojasnio je Santos.

Osim Marka Pjace koji je u završnici imao nekoliko sjajnih prodora, hrvatski krilni igrači, Ivan Perišić i Marcelo Brozović, nisu bili previše aktivni kao u prethodnim utakmicama.

Spomenimo i da je Santos, tijekom utakmice, napravio majstorski potez uvođenjem Renata Santosa malo nakon početka drugog poluvremena. Novi mladi veznjak Bayerna zagospodario je sredinom terena i bio je konstantna prijetnja u polukontrama i kontrama. U konačnici je proglašen najboljim igračem utakmice...

Na primjedbu kako Portugal na ovom EURU ne igra lijepo za oko Santos je odgovorio:

"I mi bismo željeli igrati lijepo, ali to nije uvijek način za osvajanje velikih natjecanja. Napredovali smo u nekim aspektima, a u konačnici je to bio i naš cilj".

O suparniku u četvrtfinalu Poljskoj, koja je u subotu u osmini finala izbacila Švicarsku boljim izvođenjem 11-eraca Santos je kazao:

"Kada su stigli među najboljih osam, onda moraju biti vrlo jaka momčad. Gledao sam ih protiv Švicarske, u nekim fazama su bili bolji oni, u nekim je Švicarska bila bolja. Gotovo svi poljski igrači igraju u Bundesligi, tako da je pred nama teška utakmica".

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider