Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dramatična završnica

Pogledajte kako je Island u sudačkoj nadoknadi izbjegao Hrvatsku

Pogotkom pričuvnog igrača Arnora Traustasona u posljednjim trenucima dvoboja s Austrijom, Island je na Stade de Franceu došao do svoje prve pobjede na europskim prvenstvima, čime su osvojili drugo mjesto u skupini F te u osmini finala na gurnuli Portugal na noge Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Islanđani su već u drugoj minuti zaprijetili austrijskom vrataru, kad je Gudmindsson dalekometnim šutom pogodio mjesto gdje se spajaju greda i vratnica. U 18. minuti 'sjevernjaci' su poveli. Glavom je loptu spustio Arnason, Boedvarsson se oslobodio čuvara i svladao nemoćnog austrijskog vratara Almera.

Golove s utakmice Islanda i Austrije možete vidjeti OVDJE.

U 37. minuti poljski sudac Marciniak dosudio je najstrožu kaznu, zbog prekršaja na Davidu Alabi u kaznenom prostoru. Loptu je uzeo Aleksandar Dragović, branič isključen u dvoboju prvog kola protiv Mađarske, te uspio samo pogoditi vanjski dio vratnice. Momčad Marcela Kollera je napadala, ali je ostala bez realizacije.

Ipak, Austrijanci su u 60. minuti materijalizirali terensku nadmoć. Alessandro Schöpf se sjajnim driblingom oslobodio čuvara na vrhu kaznenog prostora i pogodio za izjednačenje. No, to još uvijek nije bilo dovoljno Austrijancima za prolaz u osminu finala, gdje ih je vodila samo pobjeda.

I kad se činilo da će Island postati suparnik Hrvatske u osmini finala, Arnor Traustason realizirao je kontranapad u koji su Islanđani krenuli na isteku posljednje minute sučevog vremena. Tako je Island došao do prve, povijesne pobjede na europskim prvenstvima te osvojio drugo mjesto s pet bodova, koliko ih je skupila i Mađarska, ali uz bolju gol-razliku. Islanđani su u osmini finala izbjegli moćnu Hrvatsku i za suparnika joj gurnuli Portugal, koji ni uz dva pogotka Cristiana Ronalda nije uspio svladati Mađare.

ISLAND - AUSTRIJA 2-1 (1-0)

Saint-Denis, Stade de France; gledatelja: 68.714. Sudac: Szymon Marciniak (Poljska).

Strijelci: 1-0 Boedvarsson (18), 1-1 Schoepf (60), 2-1 Traustason (90+4)

Žuti kartoni: Skulason, Sigthorsson, Arnason, Halldorsson / Janko

Crveni kartoni: -

ISLAND: Halldorsson - Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Skulason - Gudmundsson (od 86. Ingason), Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason - Sigthorsson (od 80. Traustason), Boedvarsson (od 71. E. Bjarnason)

AUSTRIJA: Almer - Dragović, Proedl (od 46. Schoepf), Hinteregger, Fuchs - Ilsanker (od 46. Janko), Baumgartlinger - Klein, Alaba, Arnautović - Sabitzer (od 78. Jantscher)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
 
Raspored, rezultati i tablice
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider