Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neće valjda opet

Hrvatska opet strahuje od prekida: Specijalci na svakom koraku!

Hrvatska i Španjolska večeras od 21 sat igraju za prvo mjesto u skupini D Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednja utakmica hrvatske reprezentacije u skupini D je večerašnja sa Španjolcima. Bit će to ogled za prvo mjesto u skupini i svojevrstan derbi jer mnogi kažu kako baš ove dvije reprezentacije igraju ponajbolji nogomet na Euru.

Nadamo se samo kako ovu utakmicu neće prekinuti nikakav incident, poput onog sramotnog iz Saint-Etiennea koji je obišao Europu i svijet. I baš zato što su svjetski mediji pisali ne samo o incidentu već i o razlozima huliganskog ispada, baš zato nezadovoljni navijači hrvatskih nogometnih klubova danas ne smiju napraviti istu stvar.

Grupa huligana koja je predstavljala dio navijača koji se na radikalan način bori protiv vodećih ljudi HNS-a, od kojih su neki na Euro doputovali pod jamčevinom, uspjela je u svom naumu. Opet su upozorili na veliki problem u domaćem nogometu, te su se još jednom svi relevantni mediji (što domaći što svjetski), nakon stišavanja prvotne masovne histerije raspisali o njihovoj borbi.

I ako su kod nekih uspjeli pobuditi veće zanimanje za stvarne probleme, novi incident jednostavno bi sve to pregazio. Nove baklje ili ne daj Bože napadi na suca, bili bi težak autogol, ako već nisu događaji s utakmice protiv Češke.

Raspored, rezultati i tablice

Nažalost, čini se kako razuma nema. Opet informacije iz HNS-a govore kako se neka nova skupina sprema za radikalan čin na utakmici protiv Španjolske. Upozorili su lokalnu policiju koja mora spriječiti mogući incident.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova potvrdili su za Novu TV kako raspolažu informacijama da su planirani izgredi s ciljem prekida utakmice korištenjem pirotehničkih sredstava na stadionu, utrčavanjem na teren te isticanjem neprimjerenih simbola.

Sve informacije proslijeđene su francuskoj policiji, a sinoć su u Bordeaux poslana dodatna četiri policijska službenika MUP-a kao ispomoć francuskoj policiji.

UEFA ozbiljno shvatila upozorenje HNS-a

Čini se kako je UEFA ovoga puta ozbiljno shvatila prijetnje o mogućem novom prekidu utakmice hrvatske reprezentacije. UEFA je u Bordeaux poslala svog "prvog sigurnjaka" kako bi provjerio funkcioniraju li sve službe. Oko stadiona je neobično puno specijalne policije naoružane i gas maskama. Postrožena je i kontrola na ulazima za novinare, a najavljene su daleko strože kontrole na ulazima za gledatelje.

Policija bi svoje ljude trebala imati i među hrvatskim navijačima, posebice nakon što je objavljeno da huligani pripremaju novi napad, ovoga puta na nizozemskog suca Bjorna Kuipersa.

Nadamo se kako nitko ne planira više nikakav prekid i ako planira da će osiguranje, koje je u Saint-Etienneu bilo sramotno, ovaj put niti na visini ovakvog natjecanja. Ne ponovila se sramota od petka!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider