Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
huligani protiv Hrvatske

Hrvatska ispustila pobjedu protiv Češke nakon prekida zbog baklji u terenu!

Hrvatska i Češka odigrale su 2:2 u Saint-Etienneu...

Hrvatski nogometaši ispustili su dva gola prednosti i odigrali 2-2 (1-0) protiv Češke u utakmici 2. kola skupine D Europskog nogometnog prvenstva koju je obilježio i huliganski ispad skupine hrvatskih navijača koja je u 86. minuti pobacala baklje na travnjak želeći isprovocirati prekid dvoboja.

Pogotke su za Hrvatsku postigli Ivan Perišić (37) i Ivan Rakitić (59), dok su strijelci za Češku bili Milan Škoda (76) i Tomaš Necid (90+3) iz jedanaesterca.

Igrali kao Euro prvaci, a onda su na scenu stigli huligani

U 86. minuti, uporabom pirotehnike, huligani s dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači pokušali su isprovocirati prekid utakmice. Prekid je bio privremen, a nakon pet minuta susret je nastavljen, da bi vidno šokirani izabranici Ante Ćačića primili i drugi gol, a u završnici su jedva izdržali češke napade. "Vatreni" su tako ostali na četiri boda, ispustivši veliku priliku da pobjedom, koju su igrom na terenu u potpunosti zaslužili, odu već nakon dva kola u osminu finala.

Hrvatska je u 76 minuta utakmice protiv Češke izgledala i igrala kao europski prvak, a onda su jedina neopreznost na utakmici i neprijatelji naše reprezentacije među hrvatskim navijačima na tribini stadiona pomogli Česima i oduzeli hrvatskim nogometašima pobjedu. "Vatreni" su trebali pobijediti u ovoj utakmici po svim nogometnim pravilima i po svoj statistici, no umiješali su se huligani s tribina, pa su se šokirani hrvatski nogometaši dokraja borili čak i za bod.

Hrvatska je ipak zadržala jednu tradiciju i ponovno nije izgubila drugu utakmicu u skupini na velikim natjecanjima.

Ante Čačić je počeo s istom momčadi koja je pobijedila Tursku, u formaciji 4-2-3-1, dok je češki izbornik Pavel Vrba napravio dvije promjene u odnosu na susret sa Španjolskom, uvevši napadača Davida Lafatu i braniča Jiria Skalaka.

benGOLka

Trebali voditi nekoliko razlike

Već u prvoj minuti nakon kornera Srne vratar Cech vadi loptu ispod grede, a glavom je pokušao Mandžukić. U 6. minuti pokušao je nepreciznim udarcem Badelj, a u 20. minuti na visoki ubačaj Strinića Cech ne reagira dobro, ali Mandžukić to ne koristi. U 21. minuti Hrvatska je izvela protunapad, Mandžukić je poslao loptu prema Perišiću koji je zamalo prekratak, a u nastavku akcije Rakitić puca iznad vrata.

I napokon, u 37. minuti uputili smo prvi udarac u okvir vrata i poveli.Badelj je oduzeo loptu, dodao Perišiću koji je povukao loptu po desnoj strani, njegov čuvar Sivok je bio neodlučan, a Omišanin je s desetak metara iskosa neobranjivo pogodio sami lijevi kut vrata. U 42. minuti ogromna šansa za Hrvatsku - Rakitić je iz slobodnog udarca putio sjajnu loptu u kazneni prostor, a tamo su se na pet metara od čeških vrata Ćorluka i Vida nisu mogli dogovoriti tko će ubaciti loptu u mrežu, pa se lopta doslovce odbila od Vide i završila pokraj gola.

U prvih pola sata Hrvatska je posve dominirala s deset udaraca i čak sedam kornera, dok su Česi ostali podređeni, bez ijednog udarca i opasnih akcija.

U prvom dijelu se Ćorluki ponovno otvorila rana na glavi, pa je ponovno izašao na teren s "kapicom i to u boji hrvatske zastave. U 52. minuti Česi su uputili prvi udarac na vrata, pokušao je Krejči, no preslabo za Subašića, no bilo je vidljivo da su se Česi otvorili. No, u 59. minuti Hrvatska je povela s 2-0 pogotkom Rakitića. Veliki posao odradio je Brozović koji je prvo oduzeo loptu, a potom maestralno uposlio Rakitića, koji izlazi sam ispred Čecha i prebacuje češkog vratara. radost zbog gola poremetila je ozljeda Modrića samo dvije minute kasnije, Luka je držeći se za prepone izašao iz igre, a zamijenio ga je Kovačić. U 66. minuti Mandžukić je propustio veliku priliku nakon greške braniča Kaderabeka, ali hrvatski napadač u situaciji kada je bio potpuno sam šalje loptu iznad vrata.

Golmanija

Provalija u posljednjih 15 minuta

U 76. minuti Česi iz ničega postižu gol, Rošicki je uputio visoku loptu u kazneni prostor, a češka pričuva Milan Škoda nadvisuje Ćorluku i glavom pogađa mrežu pomalo nespremnog Subašića. U 80. minuti Brozović s desetak metara puca, ali lopta se od Limberskog odbija u korner.

Pet minuta prije kraja ubačene su balklje u teren s tribine na kojima su se nalazili hrvatski navijači, bačena je i petarda u teren, a potom je uslijedila i tučnjava među našim navijačima na tribini. Sudac Clattenburg je zbog tog huliganskog divljaštva prekinuo susret na pet minuta.

U 92. minuti sudac svira penal za Čehe, nakon što je Vida igrao rukom u našem kaznenom prostoru. Tomaš Necid je u 93. minuti neobranjivo realizirao kazneni udarac i Češka je izjednačila na 2-2. U sedmoj minuti Česi su mogli do pobjede, Škoda je s desetak metara uputio opasan volej udarac, no ravno u Subašića, a potom je uslijedila prava opsada hrvatskih vrata. Engleski sudac je nakon čak 10 minuta dodatnog vremena konačno svirao kraj i pomogao potpuno šokiranim "vatrenima" da ne izgube utakmicu.

HRVATSKA - ČEŠKA 2-2

Strijelci: 1-0 Perišić (37), 2-0 Rakitić (59), 2-1 Škoda (76), 2-2 Necid (90+3, pen)

Pred 41.500 gledatelja na stadionu Geoffroy Guichard sudio je Englez Mark Clattenburg.

HRVATSKA: Šubašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić (Vrsaljko, 90+8)- Modrić (Kovačić, 62), Badelj - Brozović, Rakitić (Shieldenfeld, 90+7), Perišić - Mandžukić

ČEŠKA: Cech - Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limbersky - Plasil (Necid, 86)- Rosicky, Skalak (Šural, 67), Krejci, Darida - Lafata (Škoda, 67)

Statistika utakmica:

HRVATSKA - ČEŠKA

Udarci 19 - 7

Udarci u okvir 6 - 4

Blokirani udarci 5 - 3

Prekršaji 13 - 15

Žuti kartoni 3 - 1

Crveni kartoni 0 - 0

Korneri 11 - 2

Uspješna dodavanja 333 - 272

Posjed lopte (%) 56 - 44

Raspored, rezultati i tablice

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider