Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'imamo problema'

Afera u turskom taboru: Pohlepa, sebičnost i brdo eura!

Turska bi prema mišljenju turskih novinara trebala istrčati na Park prinčeva u ovoj postavi: Volkan - Gokhan, Mehmet, Hakan B., Caner – Selcuk, Ozan – Hakan C., Oguzhan, Arda – Burak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fatih Terim je otkrio kako je u subotu u 11.30 priopćio svojim igračima tko će zaigrati od prve minute. Međutim, na press-konferenciji turske reprezentacije uoči okršaja s Hrvatskom Terim je otkrio i nešto puno intrigantnije. Naime, prvi se put javno požalio na ono o čemu već danima bruji cijela Turska.

"Štetimo jedan drugome, imali smo nekoliko poteškoća za vrijeme priprema. Ne mogu sve podijeliti s vama, ali imali smo problema, to je istina", kazao je Terim pred kraj presice i nemalo iznenadio turske novinare koji nisu očekivali ovako otvoreno priznanje uoči prve utakmice Eura.

Ivica Medo

O čemu se radi? Ukratko, groznica ljetnog prijelaznog roka, borba velikih turskih klubova oko igrača i motanje menadžera oko kampa reprezentacije. To je dobro poznata priča i hrvatskoj sportskoj javnosti. Mnogi turski reprezentativci opterećeni su brojnim kombinacijama, jasno da im to remeti koncentraciju i ljuti Terima.

U središtu priče nalazi se desni bočni Fenerbahcea i turske reprezentacije Gokhan Gonul, kojem je istekao ugovor i već duže vrijeme pregovara oko novog. Fenerbahce je ponudio Gonulu 2 milijuna godišnje, a ovaj traži 2.7 milijuna eura. Čelnici Fenerbahcea izgubili su živce i u nekoliko navrata javno su "oprali" Gonula kazavši da neće dobiti ni centa više od onog što mu nude.

"Ako mu je stalo do Fenerbahcea, prihvatit će našu ponudu koja je više no odlična", poručili su mu.

benGOLka

Gonul je uzvratio da nije sebičan i pohlepan te da diže ruke od Fenera. Kako se međuvremenu pročulo da Gonula želi Bešiktaš, nastao je pravi kaos.
Potom je uslijedio dodatan udarac za Fenerbahce. Turski mediji izbacili su priču kako Galatasaray vabi u svoje redove Mehmeta Topala, defenzivnog veznog koji je u Fenerbahce prešao 2012. iz Valencije. No, Topal je prije odlaska u Valenciju igrao za Galatasaray i kako sada stvari stoje čini se da bi se mogao vratiti.

Gonul i Topal nisu jedini u turskoj reprezentaciji koji bi ovog ljeta mogli promijeniti klubove, ali oko njih je najveća drama. Kada se Fener, Bešiktaš i Galatasaray zakače oko igrača, perje leti na sve strane. To se mora osjetiti u taboru turske reprezentacije oko koje menadžeri "obleću" kao mačke oko vruće kaše.

Teško je reći zašto je Terim izašao s tim priznanjem dan uoči utakmice s Hrvatskom. Možda je želio motivirati svoje igrače, a možda je samo potražio dobar alibi. Trebat će mu ako izgubi od Hrvatske. Turski mediji znaju biti jako opaki.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider