Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'od drame do titule'

Ronaldu se poklonili i Argentinci: 'Portugal za povijest'

Naslovnice svjetskih medija slave fantastičan uspjeh Portugala na netom završenom Europskom prvenstvu u Francuskoj...

Svjetski mediji popratili su pobjedu Portugala u finalu Europskog prvenstva protiv Francuske s velikom dozom iznenađenja, pogotovo nakon što je Cristiano Ronaldo odigrao svega 25 minuta utakmice. "Neočekivani heroj", "Od drame do titule", "Vratilo se Portugalu za 2004. godinu", to su samo neki od naslova koji su osvanuli na europskim i svjetskim naslovnicama sportskih medija.

"Portugal, prvak Europe! Ederov gol donio je prvi naslov prvaka Europe nakon što je momčad ostala bez Cristiana Ronalda nakon 25 minuta", piše portugalski O Jogo.

"Čarobna večer! Francuska je bila opasnija, Rui Patricio je bio sjajan, a reprezentacija je prevladala neigranje Cristiana Ronalda. Mi smo najbolja momčad u Francuskoj ovoga ljeta", napisala je portugalska A Bola.

"Epsko finale! Portugal je prvak Europe! Eder je ušao s klupe i postao neočekivani junak finala", stoji na portugalskom Recordu.

"Suze! Sudbina je bila napisana nakon osvajanja Eura 1984. i Svjetskog prvenstva 1998. godine. No bajka nije imala sretan kraj. Okrutan poraz kao onaj koji je Portugal doživio prije 12 godina", piše francuski L'Equipe.

"CR7, drama pa titula", pišu talijanska La Gazzetta i njemački tabloid Bild.

Argentinski Ole, koji je ne tako davno morao pisati o još jednom neuspjehu argentinske reprezentacije u finalu velikog natjecanja (poraz u finalu Copa Americe), priznao je Portugalcima povijesni uspjeh.

"Portugal za povijest! Bez Ronalda pobijedili Francusku nakon što nitko nije vjerovao u njih", napisao je Ole.

"Cristiano Ronaldo na krovu svijeta", u svom stilu napisao je Daily Mirror, te istaknuo Edera kojeg se Swansea u polusezoni odrekao i pustio ga na posudbu u Francusku.

"Nogomet je ovaj trofej dugovao Ronaldu još od 2004. godine", napisao je katalonski Mundo Deportivo.

"Portugal osvojio naslov za Cristiana Ronalda!", piše ABC.

Mislite li da je Portugal zasluženo postao prvak Europe?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider