Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
polufinale, ali...

Izbornik Walesa poručio svima: Ne bojite se snova; Wilmots 'razapet'!

Wales je po prvi puta u svojoj povijesti izborio polufinale nekog velikog natjecanja pobjedom protiv Belgije 3:1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wales je senzacionalno izbacio Belgiju s 3:1 i prošao u polufinale Europskog nogometnog prvenstva. To je prvi put nakon 1992. godine da je debitant na Euru prošao među četiri najbolje reprezentacije. Velšane sada čeka Portugal.

"Nemojmo se bojati svojih snova. Prije četiri godine bio sam tako daleko od svega ovoga, dalje nego možete zamisliti. Imao sam više neuspjeha nego uspjeha, ali se nisam bojao neuspjeha. Ovo smo zaslužili", slavljenički je bio raspoložen izbornik Walesa Chris Coleman.

Sjajan pogodak je zabio Hal Robson-Kanu, igrač koji trenutno - nema klub.

"Ovo je sjajno. Na ovome smo radili proteklih šest, sedam godina. Njihovo vodstvo nas je iznenadilo, no znali smo kako trebamo igrati protiv njih. Dobro smo odgovorili i okrenuli utakmicu. Sada ćemo se proveseliti, a onda se spremamo za polufinale", rekao je Robson-Kanu.

U strijelce se upisao i kapetan Ashley Williams.

"Sretan sam, ne zabijam često pogotke. Navijači su danas bili sjajni i nadam se da su uživali svi koji su ovu utakmicu gledali kod kuće. Pokazali smo da smo momčad s karakterom", rekao je Williams.

Wales će u polufinalu biti oslabljen za neigranje sjajnog veznjaka Arsenala Aarona Ramseyja, te obrambenog igrača Bena Daviesa. Obojica su sakupili po žuti karton, te zaradili suspenziju.

"Veliki je to udarac za nas, no pravila su pravila", zaključio je Chris Coleman.

Zanimljivu izjavu dao je vratar Belgije Thibaut Courtois koji je bio jedan od najzaslužnijih što pobjeda Walesa nije bila i uvjerljivija. 

"Bilo je kao protiv Italije. Ista taktika i isti problemi. Ovo je najveće razočaranje u mojoj karijeri. Imali smo veliku šansu proći do finala", rekao je Courtois koji očito krivim smatra izbornika Marca Wilmotsa.

Izbornik druge reprezentacije svijeta preuzima odgovornost na sebe, pogotovo iz razloga jer je igrao s mladom i neuigranom obranom.

"Imali smo nesreću da su se prije Eura ozlijedili Kompany i Lombaerts, a onda smo na treningu ostali i bez mudre glave Vertonghena. Možda su se mladi igrači prepali odgovornosti, no za to sam ja kriv. Igrali smo dobro na otvaranju oba poluvremena, dominirali smo, a onda smo neobjašnjivo pali protiv sjajne momčadi. Ja nisam mađioničar", zaključio je Wilmots.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider