Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez milosti

Brutalni engleski mediji: Nacionalna sramota gora od one 1950. u Brazilu

Engleski mediji raspalili su po izborniku i igračima nakon što se 'gordi albion' oprostio u osmini finala Eura porazom od Islanda...

Nakon što je Island priredio možda i najveću senzaciju u povijesti europskih prvenstava, izbacivši Englesku u osmini finala rezultatom 2:1, engleski mediji bili su nemilosrdni prema igračima i izborniku.

Bila je to blijeda partija 'gordi albiona' u kojoj smo ponovno vidjeli da Harry Kane izvodi slobodne udarce, Jack Wilshere, koji je tijekom sezone odigrao svega nekoliko utakmica za Arsenal jer se opet borio s ozljedama, ulazi kao džoker s klupe, dok Raheem Sterling započinje od prve minute. Bilo je za očekivati da će britanski mediji, pogotovo tabloidi, 'razapeti' igrače i izbornika.

Guardian uspoređuje sinoćnji poraz s porazom iz 1950. u Belo Horizonteu i sugerira kako se sada trebaju preispitati engleske aluzije da su sila svjetskog nogometa.

"Hodgsonova momčad ponižena u sramotnom ispadanju s Eura. Engleska je pretpjela jedan od najponižavajućih poraza u svojoj povijesti nakon što ju je porazio Island", piše The Guardian.

"Hodgsonova vladavinja će biti definirana kroz poraz koji se može usporediti s porazom od SAD-a na svjetskom prvenstvu 1950.", piše "Guardian". "Sada će početi samopreispitivanje u zemlji koja se sebe voli smatrati nogometnim kraljevstvom."

"To je bila noć koja je Engleskoj najviše ponizila u međunarodnom nogometu: puno gora od poraza sa SP-a1950. od SAD-a u Belo Horizonteu", piše Paul Hayward u "The Telegraphu".

"Poraz ovdje u Nici će uvijek biti puno veća trauma. I to zato jer se dogodio u razdoblju kada je Premier League postala globalna industrija."

"Hodgsonu pred otkazom nakon sramotnog poraza od malenog Islanda. Engleska dva put u tjedan dana ispala iz Europe", piše Mirror.

Daily Mail je poraz od Islanda opisao kao "seizmički val" za engleski nogomet i dodaje da je Hodgson vjetojatno trebao biti smijenjen nakon što je Engleska ispala u grupnoj fazi na SP 2014. u Brazilu.

"Kakav je to gubitak, zadnje dvije godine", piše "Daily Mail". "Hodgson je trebao otići 2014. kada je Engleska izgubila dvije utakmice na SP-u. Nije bio pravi čovjek tada, a nije ni sada".

"Puno se govorilo o napretku, obećanju i jakoj kulturi odgovornosti, ali pod pritiskom sve je to isparilo".

Osim kritika upućenih Hodgsonu, kritizirani su i igrači ali i kultura Premier League.

"Razlog zašto se nacija bori da osjeća empatiju ili povezanost s većinom igrača je njihov ego", piše Ian Herbert u Independentu. "Preslavni, prevažni, prebogati , previsoko, premoćni, to je ta Engleska."

"Nacionalna sramota! Kakav pokolj, krajnji užas, bez ikakve ideje, beskičmenjački i bez imalo srca", piše brutalni The Sun.

"Ispali: Kakva farsa", piše Metro.

BBC-jev Phil McNulty također smatra da se igrači trebaju pogledati pod novim izbornikom.

"Krajnja odgovornost leži na izborniku, ali da ne griješimo jako su ga iznevjerili igrači koji mogu puno bolje igrati", napisao je McNulty.

"Hodgson će preuzeti odgovornost i platio je cijenu ali ti preplaćeni igrači iz Premier League ne smiju izbjeći kritiku".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider