Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potpuni kaos

VIDEO Rat u Marseilleu: Rusi napali Engleze, jedan navijač se bori za život

Ružne scene stižu iz Marseillea gdje vladao totalni kaos u sukobima između engleskih navijača s jedne i ruskih i francuskih s druge strane...

Francuski grad Marseille ponovno je u subotu popodne bio poprište sukoba engleskih, ruskih i francuskih huligana s policijom uoči dvoboja EURA Engleska - Rusija.

Deset je osoba ozlijeđeno, dvadesetak uhićeno, dok je jedan engleski navijač u bolnici bori za život nakon što je doživio srčani udar - rezime je novih navijačkih sukoba uoči utakmice EURA Engleska - Rusija u Marseilleu.

Neki portali prenose da su najmanje dvojica engleskih navijača teže ozlijeđena, iako se prema nekim video snimkama vidi i više od toga. Prema posljednjim informacijama, prvenstveno iz engleskih medija, jedan navijač 'gordi albiona' nalazi se u kritičnom stanju, te se liječnici bore za njegov život u bolnici.

Svjedoci tvrde da je ruski huligan oborio engleskog navijača na pod i potom ga puno puta nogom udario u glavu. Navodno je zaradio frakturu lubanje, te je njegovo stanje vrlo loše...

Iako mnogi prenose da su Englezi jedni od problema u Marseilleu, prava je istina da njih napadaju i po gradu naganjaju brojniji ruski huligani, uz pomoć domaćih.

Uprava grada mobilizirala je dodatnih tisuću policajaca kako bi se obuzdali neredi u gradu, no čini se kako će biti potrebno još više ljudstva. Naime, policija kasni na svaki žešći obračun navijača i samo je čini se pitanje vremena kada će netko smrtno stradati u ovim krvavim sukobima.

Marseille je i na SP 1998 bio poprištem navijačkih nereda, a tada su se sukobili engleski i tuniski navijači.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider