Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nove snimke

VIDEO Stigli i engleski huligani, tražili Ruse po Lilleu pa izbio kaos!

Francuski grad Lille postao je nova 'ratna zona' za vrijeme održavanja Europskog prvenstva...

Tek što se smirila situacija u Marseilleu gdje su ruski i engleski huligani 'demolirali' grad masovnim tučnjavama, novi problemi od strane istih navijača pojavili su se u Lilleu. Ove je srijede u tom francuskom gradu odigran susret Slovačke i Rusije (2:1), a prije i nakon njega je došlo do novih sukoba na ulicama.

Iako u četvrtak igraju u Lensu, Englezi su većinom smješteni u većem Lilleu (23 km između gradova) pa su ovaj put spremniji čekali Ruse koji su porazom stigli na prag eliminacije. Tijekom dana su sramotno bacali novčiće na pod pred malu djecu koja prose na cesti jer nemaju osnovne uvjete za život. I uživali u tome.

Nakon što je utakmica završena Englezi su nastavili s lovom na ruske huligane koji se ovaj put nisu pojavili u većem broju. Lille je vrlo blizu Engleskoj pa je u grad stigao velik broj navijača od kojih mnogi s jednim ciljem, osvetiti se za Marseille. Podsjetimo, obračuni Rusa i Engleza u Lilleu traju još od utorka navečer.

Ipak, scene iz Marseillea se nisu ponovile pa su se engleski navijači sukobljavali s francuskom policijom više nego s ruskim navijačima. Svaku veću grupu Engleza pratila je policija čijih je pripadnika u gradu bilo oko 4 000. Da su tako bili organizirani i na jugu Francuske, nikakvih nereda ne bi bilo.

Sinoć je u Lille uhićeno 36 navijača, ali samo 16 povezanih s nasiljem. Također, 16 ljudi je završilo u bolnici, bez težih ozljeda.

Podsjetimo da je UEFA upozorila Ruse i Engleze da će biti diskvalificirani s natjecanja ukoliko navijači ponove scene sa stadiona u Marseilleu. UEFA ima nadležnost kažnjavanja zbog incidenata isključivo na stadionu.

benGOLka

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider