Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'pozvali džihadiste'

VIDEO Pijani Englezi ponovno haraju Marseilleom te izazivaju ISIS

Nemile scene viđene su svega 24 sata do početka najveće europske nogometne smotre u Francuskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povijest se ponavlja! Čak 18 godina prošlo je otkako su engleski huligani obilježili Svjetsko prvenstvo u Francuskoj '98. Podsjetimo, tada je u Marseilleu, nakon utakmice Engleska - Tunis (2:0), izbila masovna tučnjava u kojoj je 25 osoba uhićeno i čak je 35 hospitalizirano.

Osamnaest godina kasnije, isto mjesto, isti akteri i slične scene. Engleski huligani potukli su se s lokalnim huliganima (Olympique Marseille) u četvrtak navečer u Marseilleu, gradu u kojem živi velik broj ljudi sjevernoafričkog porijekla, pa je u konačnici morala intervenirati policija koristeći suzavac. Kao što to obično biva, Englezi su malo pretjerali s alkoholom, te su krenuli s provokacijama.

"ISIS, gdje ste sada?", čulo se na engleskom jeziku iz jednog kafića.

Englezi su otvoreno izazvali terorističku skupinu na obračun, što se nimalo nije svidjelo francuskom osiguranju koje brine za fan zone.

"Napravili smo 10 otvorenih Bataclansa i pozvali džihadiste da naprave masakr", rekao je jedan od čovjeka iz osiguranja.

Podsjetimo, koncertna dvorana Bataclan bila je jedna od tri mete koje su džihadisti imali kobnog 13. studenog prošle godine. U napadu terorista za vrijeme koncerta ubijeno je 130 osoba, 90 u Bataclanu.

Svaki grad domaćin ima jednu veliku fan zonu u kojoj navijači na velikom ekranu mogu pratiti utakmice, te uživati u jelu i piću. Osiguranje je, tvrdi domaćin, identično kao i na utakmicama.

Prema rasporedu Eura Engleska svoju prvu utakmicu u Francuskoj igra u subotu protiv Rusije.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider