Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Može li ih uzdrmati?

Del Bosque zavapio prije Eura: To što se dogodilo je zabrinjavajuće

Večer prije odlaska na Euro u Francusku Španjolska je pretrpjela 0-1 poraz od Gruzije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque smatra da se iznenađujući rezultat neće odraziti na njegove igrače čiji je zadatak obrana naslova prvaka, no brine ga nedostatak rješenja protiv organizirane obrane.

"Ovaj poraz ništa ne mijenja. Ta utakmica ne mijenja sve ono što smo do sada uradili. Neće biti promjene plana za prvu utakmicu na Euru", izjavio je Del Bosque u madridskom predgrađu Getafe gdje je u utorak navečer Španjolska izgubila od Gruzije.

"Naravno da se nakon ovakvog poraza čini da su najbolji bili oni koji nisu igrali. Analizirat ćemo što se dogodilo no ne želim biti pesimist", dodao je Del Bosque.

Španjolska će prvu utakmicu na Euru igrati u ponedjeljak protiv Češke u Toulouseu, a u skupini D su još Hrvatska i Turska. Hrvatska će protiv Španjolske odigrati posljednju utakmicu u skupini 21. lipnja u Bordeauxu.

"Istina je da smo htjeli steći maksimalno samopouzdanje i proizvesti dobro raspoloženje oko sebe. Dogodilo se suprotno. Razočaranje. Nismo bili sposobni nadmašiti jednu posloženu, organiziranu obranu i to nije uobičajeno. Nedostajala su nam rješenja i to je zabrinjavajuće. U završnom dijelu smo bili loši, bez individualnih akcija, bez udarca iz daljine", rekao je španjolski izbornik.

Na pitanje očekuje li na Euru jednako obrambeno postavljene protivnike rekao je kako bi mu se svidjelo da sve utakmice igraju na protivničkoj polovici.

"Da barem tako igraju tri protivnika koja su pred nama", naglasio je.

Del Bosque u utakmici protiv Gruzije nije uveo na teren napadača Alvara Moratu, suigrača Marija Mandžukića u Juventusu, koji je ozlijedio nogu na prethodnoj utakmici protiv Južne Koreje. Morata je u pobjedi od 6-1 zabio dva gola.

"Odlučio sam ne opteretiti ga, želim da na Europsko prvenstvo dođe što spremniji", rekao je Del Bosque.

Španjolska reprezentacija u srijedu navečer putuje u Francusku, u svoj kamp na zapadu zemlje. Španjolci su osvojili prethodna dva prvenstva, u Austriji i Švicarskoj 2008., te Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider