Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podvig za pamćenje

Čačić nakon Španjolske: Ovo je velika pobjeda, ali to ništa ne znači

Hrvatska je ostvarila veliku pobjedu protiv Španjolske i osvojila prvo mjesto u skupini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda je hrvatska vrsta ovom pobjedom osigurala 'jedinicu' i lakšeg suparnika u osmini finala, ali i otvoren put prema polufinalu, Čačić je nakon utakmice ostao smiren.

"Sada smo na lakšem putu, ali to ništa ne znači. Ova pobjeda je donijela momčadi dodatno samopouzdanje, ali ne smijemo se opustiti i podcijeniti idućeg suparnika."

Hrvatska u ovom trenutku još uvijek ne zna protiv koga će igrati. Biti će to trećeplasirana ekipa iz skupina B, E i F, a dvoboj osmine finala je na rasporedu 25. lipnja u Lensu.

"Nisam još razmišljao o mogućim suparnika, no to nije niti važno. Ako budemo igrali kao do sada," kazao je izbornik.

Čačić je u susretu protiv Furije napravio pet izmjena, no i 'šarena' Hrvatska je velikim preokretom srušila favoriziranu Španjolsku.

"Vjerovao sam da i s pet novih igrača možemo ravnopravno igrati protiv Španjolske. Željeli smo ući u osminu finala sa što više raspoloženih igrača. Bili smo svoji, agresivni i hrabri. Igrali smo na gol više," kazao je Čačić poručivši kako je igrače nosila silna potpora koju su zadnjih dana dobivali iz domovine i svijeta.

"Hrvatska reprezentacija je domovina. Dečki su pokazali kako se s ponosom nosi dres i kako se brane hrvatske boje," kazao je Čačić dodavši: "Usprkos silnim podmetanjima i stvarima koje nemaju veze sa sportom."

Čačić je naglasio kako se nada da će Luka Modrić i Mario Mandžukić biti spremni za osminu finala.

"Vjerujem da će biti spremni. Ne radi se o nikakvim rupturama, imaju edem i siguran sam kako će se oporaviti na vrijeme," poručio je na kraju Čačić.

Reprezentacija će večeras u Bordeauxu proslaviti plasman u osminu finala, a u svoju bazu u Deavilleu vraća tek sutra.

Ivica Medo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider