Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivica Medo iz Francuske

Čačićeve dileme i analiza Turske: Što je ključ pobjede u Parizu?

Pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije Ante Miše proanalizirao je Tursku i odgovorio što Hrvatska dobiva s pojedinim igračima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do utakmice s Turskom ostala su samo dva dana. Hrvatski stručni stožeru zacijelo je analizirao momčad Fatiha Terima do najsitnijeg detalja. Koje su prednosti i mane turske momčadi, pitamo Antu Mišu, prvog pomoćnika izbornika Ante Čačića.

"Vezni red bolji im je dio momčadi, što automatski znači da im je obrana lošiji dio momčadi. Vrlo su kombinatorni, drže raspored, imaju jednog igrača koji drži kontrolu njihove cijele igre, a to je Selcuk Inan. On je korektor veznog reda i on je taj koji određuje ritam cijele utakmice; kada će napasti, kada izaći, kada će se braniti...", ističe Miše i nastavlja ekspertizu.

"Vrlo su opasni u prekidima, to svi znamo. Imaju dva odlična izvođača prekida, nebitno s koje udaljenosti, a to su spomenuti Inan i Hakan Calhanoglu. Oni izvode slobodne udarce preko zida, oko zida, šutom iz daleka, skraćene kornere isto tako, lopte idu kao navođeni projektili. I najvažnije, dosta su golova dali iz prekida. Dakle, prekidi, odličan kombinatorni vezni red koji radi dosta rotacija u sredini, osim Inana koji to sve korigira".

* Što će biti ključ hrvatske pobjede nad Turskom?

"Ne znam kako je bilo na prethodnim natjecanjima, ne sumnjam da su igrači i tada bili visoko motivirani, no sada vidim da su jako ozbiljno shvatili ovo natjecanje, da su iznimnom motivirani. Mislim da mi imamo bolje igrače, naša reprezentacija je bolja na svim mjestima, pitat će se nas. Dosadašnji dio priprema momci su odradili zaista profesionalno, odgovorno, na jednom visokom nivou i da će sve to doći do izražaja".

* Miše ističe da je Hrvatska fizički spremni za sva iskušenja.

"To je jako važno na turnirskom natjecanju. Mislim da je momčad na fizičkom planu besprijekorna i da će se to vidjeti na utakmicama. Odradili su cijele pripreme zaista savjesno. A mi imamo igrače na svim pozicijama koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu".

Ivica Medo

* Najviše se spekulira o početnom sastavu. Čini se da postoji dilema između Brozovića i Pjace na desnoj strani, odnosno Brozovića i Badelja na mjestu zadnjeg veznog. Koja je ideja s te dvije opcije, što dobiva momčad s jednom a što s drugom opcijom?

"Znamo da je Brozović igrač koji može pokriti ne samo desno stranu nego i sve četiri pozicije veznog reda. S njime se dobiva kombinatorika, a s drugim igračem probojnost i brzinu. Što se tiče Badelja i Brozovića, i jedan i drugi igraju u vrhunskim klubovima i imaju vrhunsku sezonu. Brozović je malo ofenzivniji, da je više golova, no Badelj malo više drži poziciju, on je korektor zadnjeg veznog, i ako bude igrao, bit će uz Luku Modrića, kojem će držati leđa jer će Luka imati malo veću slobodu u fazi napada. No, do utakmice je još dva dana, tko će igrati, odlučit će izbornik".

* Je li odluka već pala?

"Nije sigurno, da jest, već biste znali tko će igrati. Odluka će pasti na sam dan utakmice".

Kako će Hrvatska otvoriti Euro protiv Turske?

Ukupno glasova:

* Imate li neko posebno mišljenje kada ste doznali da je sudac Jonas Eriksson... Treba li paziti na neku posebnu stvari?

"Sudac koji je sudio finale Europske lige nije slučajno tu. Na nama je da se svojim ponašanjem i pristup na najbolji način prezentiramo reprezentaciju i domovinu. Vjerujem da će suđenje biti na najvišoj razini, bez pogrešaka prema obje strane".

Postoji li strah od terorizma, razgovara li se o tome u momčadi i stručnom stožeru.

"Ne, moram priznati da uopće o tome ne mislimo. Nismo ni pomislili. Ne bojimo se i ne razmišljamo negativno, koncentrirani smo na Tursku i ono što nas čeka poslije toga", zaključio je Miše.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider