Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još nema plan?

Čačić iznenadio: 'Nije ovo bila nikakva proba za Tursku. Vidjet ćemo'

Ante Čačić bio je zadovoljan rekordnom pobjedom 'vatrenih', no potom je malo iznenadio svojim odgovorom na pitanje je li ovo momčad koja će otvoriti Euro...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je s rekordnih 10:0 'naprašila' San Marino u posljednjoj provjeri prije odlaska u Francusku na Europsko prvenstvo. Suparnik nije bio po mjeri, ali naši su izgledali agresivno, rastrčano i efikasno.

"Ozbiljno smo shvatili protivnika, bili smo agresivni i željni golova," kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon pobjede 10-0 protiv San Marina, rekordne pobjede u povijesti naše vrste.

Čačić je pohvalio svoje igrače zbog pristupa, ali i zbog kolektivne igre.

"Raduje me što nije bilo samoisticanja, već su svi igrali kolektivno i istaknuli su se zajedništvom," dodao je izbornik. Čačića veseli što su napadači imali sjajnu večer, od deset golova postigli su čak osam. Po tri Mario Mandžukić i Nikola Kalinić, a po jednog Marko Pjaca i Ivan Perišić.

"Važno je što nije bilo ozljeda, a posebno me veseli što su se napadači raspucali. Bili su razigrani i efikasni." Čačić je objasnio i zašto je Vedran Ćorluka u posljednji trenutak ispao iz sastava.

"Iz predostrožnosti. Osjetio je malo zatezanje aduktora i nismo željeli ništa riskirati."

Čačić je još jednom pojasnio zašto je odabrao slabašni San Marino kao posljednju provjeru uoči EP-a.

"Imamo klasne i iskusne igrače koji su imali napornu sezonu. Imat će na europskom prvenstvu dosta teških utakmica i vjerujem kako smo se dobro odlučili," kazao je Čačić.

Na pitanje je li momčad koja je otvorila utakmicu protiv San Marina i ona koja će istrčati na Park Prinčeva 12. lipnja protiv Turske, Čačić je kazao:

"Nije ovo bila nikakva proba za Tursku jer nas u Parizu očekuje posve drugačija utakmica. Ispred nas je još pet dana, vidjet ćemo," kazao je Čačić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider