Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Oni se smješkaju'

Čačić razočaran: Crvenili smo se i osjećali jadno!

Ante Čačić potpuno logično nije bio dobro raspoložen nakon dvoboja u Saint-Etienneu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić pohvalio je svoje igrače unatoč ispuštenoj pobjedi protiv Češke te najavio da će, bez obzira na sve događaje u Saint-Etienneu, njegova momčad u utorak u Bordeauxu protiv Španjolske ići po pobjedu.

"Čestitam igračima na stvorenim prilikama i zasluženom vodstvu. Malo nas je poremetio izlazak Luke Modrića, ali smo i dalje imali utakmicu pod kontrolom", rekao je izbornik Čačić za HRT, a potom se osvrnuo i na huliganski ispad na tribini.

"Oni koji su izazvali prekid sad se vjerojatno smješkaju u svojim foteljama, a mi se sramotimo. Sve je to već viđeno i ne znam zašto se to već nije sankcioniralo. Uništen je trud onih koji s ponosom nose hrvatski dres."

No, Čačić je uvjeren da njegova momčad neće biti demoralizirana.

'Vjerujem da ćemo se oporaviti do utorka'

"Siguran sam da će se igrači i dalje boriti. Na njih moramo biti ponosni. Igrali su svih 90 minuta. Ušli smo u utakmicu dobro. Stvarali prlike i poluprilike, mogli i ranije doći do pogotka. No, Češka je kvalitetna ekipa, nije se moglo očekivati da će cijelu utakmicu biti bez prilike. Na kraju su imali gotovo stopostotni učinak. Na kraju, kod dosuđenog kaznenog udarca, vjerujem da im je i sudac želio malo pomoći, zbog svega što se događalo na tribinama", rekao je Čačić ističući žal za propuštenom prilikom da se već nakon dva kola osiugra plasman u osminu finala.

"Na dobrom smo putu. Vjerujem da ćemo se oporaviti do utorka. Bit ćemo pametniji nakon utakmice Španjolske i Turske, znati što nam je potrebno za prolaz. No, ići ćemo na pobjedu i protiv Španjolaca", zaključio je Čačić te na kraju poručio:

"Uvjeren sam da su se mnogi Hrvati danas crvenili, osjećali se jadno, a među njima smo bili i mi koji smo bili na terenu."

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider