Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'momčad je mozaik'

Ante Čačić otkrio što je obećao igračima za pobjedu protiv Češke

Ante Čačić otkrio je što će napraviti s igračima ako pobjede Češku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva dana ostala su do utakmice Hrvatske i Češke koja bi za nas mogla značiti prolazak u osminu finala. Izbornik Ante Čačić nije izdržao presing pa je na kraju otkrio što je sebi obećao ako Hrvatska pobijedi. U prvi trenutak nagađalo se da će obrijati brkove, ali izbornik ima drukčiji plan.

"Ako dobijemo Češku i osiguramo plasman dalje, odvest ću dečke da se napijemo... Ma, tri piva će biti dosta" kazao je Čačić.

Iz svake njegove riječi izvire mirnoća. Takav je bio i na klupi protiv Turske. Dok je Fatih Terim divljao, skakao, Čačić je bio smiren.

"Momčad vam je kao slaganje mozaika. Uvijek sam miran kad napravim sve što smatram da sam trebao učiniti, tada nemam nemira u sebi. Posložio sam momčad, kada je tako, onda je na meni da vodim momčad poput šaptača u kazalištu. Pa, što bih trebao raditi, voditi ih za ruku po terenu", rekao je Čačić.

Raspored, rezultati i tablice

Bili smo dominantni

U njegovim mislima trenutačno je samo Češka. Mirni čovjek Čačić bio je jasan u najavi utakmice protiv Turske kada je rekao da ne bi uzeo nijednog Terimova igrača u svoju momčad. A što je s Česima?

"Tada sam ispao arogantan, a utakmica je pokazala da sam u pravu. Što se tiče Čeha, isto mi je razmišljanje, nijednog ne bih uzeo u svoju momčad. Imam visoko mišljenje o svojim igračima, pa pogledajte u kojim klubovima igraju", kaže Čačić.

Naravno, Česi će ga također predstaviti kao arogantnog, ali to što ne bi uzeo nijednog igrača u momčad ne znači da ne respektira našeg sljedećeg rivala na Euru.

"Na utakmici Španjolska – Češka bio je Predrag Stilinović, imamo sve podatke o njima. Teško mi je reći je li Češka bolja od Turske, ali lošija sigurno nije. Još prije Eura govorio sam svojim suradnicima, unatoč turskoj euforiji, da se više plašim Češke", smatra Čačić.

Hrvatska je ostavila ponajbolji dojam

"Kada sve sagledam, to je istina... Nisam gledao sve utakmice, ali bili smo dominantni. Ovo je tek početak natjecanja, moramo sve učiniti da ostanemo na nivou. Dobro dišem, svaka pobjeda donosi vedrinu", rekao je Čačić.

U našoj predstavi protiv Turske vidio je i neke nedostatke, ali to će podijeliti s igračima. Radije je govorio o velikom doprinosu Mandžukića, o Rakitiću, koji je zaustavio glavnog turskog pokretača Inana...

"Zašto bih to dijelio s vama, ne želim da protivnik zna čime sam nezadovoljan" smireno će Čačić.

Golmanija

Otkrio je kako je riješio dvojbe u slaganju momčadi, zašto je stavio Brozovića ispred Pjace, Strinića prije Vrsaljka, što je tražio od Badelja...

"Imao sam dvojbe dok mi utakmica nije sjela, dok mi nije prošlo kroz glavu kako je trebam voditi. Želio sam lijevu nogu, zato sam stavio Strinića, ima u takvoj varijanti lakšu komunikaciju s loptom. Brozović je dobio prednost ispred Pjace, jer mi nije trebao igrač koji probija visoko, jer s druge strane imam Perišića, a s Brozovićem sam dobio prostor za Srnu. Badelj je bio igrač za kojeg sam smatrao da će donijeti mirnoću, zatvarati. Imao je dvije greške u prvom dijelu, ali one su više bile tehničke prirode" objasnio je Čačić.

Poželio je uvjeriti da će mijenjati momčad za Češku, osvježavati, ali to je malo vjerojatno.

"Još dok sam bio u Dinamu, malo su me blijedo gledali kad sam govorio početnih jedanaest, a stalno mijenjao igrače. Nikada nisam mijenjao sustav. Imamo igrače u rezervi koji mogu pokriti sve pozicije", rekao je Čačić.

Dok govori, djeluje opušteno, kao čovjek koji zna što radi i sve čvrsto drži u rukama.

"Nisam u nebesima, pa nije ovo kraj prvenstva. Vjerujem da je još puno utakmica do kraja. Kad imam 100 eura, razmišljam kako zaraditi 120 eura, a ne potrošiti", slikovito je zaključio Čačić.

benGOLka
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider