Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Ćiro: Nemate dragi susjedi iz Austrije nikakovu šansu!

Miroslav-Ćiro Blažević veliki je optimista uoči prvoga susreta naše nogometne reprezentacije na Euru protiv Austrije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Tenzije rastu. Hrvatska nogometna reprezentacija nije ostavila nikoga ravnodušnim. Svi, ali baš svi smo u velikom iščekivanju. Analiziraju i znalci i neznalci, a u biti - svi su oni znalci. Nogomet je nacionalni sport i on daje za pravo svakom na svoje mišljenje, pa dozvolite i meni da nešto kažem", kazao je Ćiro.

"Veliki sam optimist iz više razloga ili činjenica. Kao prvo - u jednoj izuzetno teškoj kvalifikacionoj grupi u kojoj su bile Engleska i Rusija, pa i neugodni Izrael, Hrvati su bili dominantno prvi. To je mogla realizirati samo jedna moćna nogometna grupa. Mnoge 'stručnjake' je zabrinula posljednja predstava reprezentacije u Budimpešti. Neka mi oni oproste, ali ja mislim sasma suprotno. Protiv jednih Mađara izuzetno galvaniziranih, koji su - rekao bih - doslovno imitirali našega sljedećega protivnika Austriju koja će također s istim žarom ući u utakmicu s Hrvatima. Pa u toj bespoštednoj utakmici u Budimpešti, utakmici koja je prije svega bila jedna takmičarska, i nikako revijalna, Bilić - naš veliki strateg - sigurno će povući neophodne pouke i adekvatno pripremiti ekipu za toliko očekivani susret s Austrijancima", kazao je bivši izbornik.

"Činjenica koja me osobito ohrabruje je upravo u konstataciji da naši najglavniji igrači nisu dali ni blizu očekivanom učinku u odnosu na njihove kapacitete (Modrić, Kranjčar, Ćorluka, Srna), oni su bili dosta rezervirani. Pa i pored toga - mi ne izgubismo. Dapače, bili smo mnogo bliže pobjedi od Mađara".

"Za očekivati je da će gore pomenuti nogometaši, naši glavni aduti, protiv Austrije biti pravi. Pa iako je prognoza najnezahvalnija stvar u nogometu, usuđujem se reći - "nemate dragu susjedi iz Austrije nikakovu šansu! Zašto? Veoma često u nogometu slabi pobijedi boljega, ali vrlo rijetko u ovako značajnim natjecanjima. Taj fenomen proizlazi iz činjenice da su slabi više angažirani, no u ovom susretu ta angažiranost će biti gotovo sigurno jednaka. A tada kvaliteta bi morala biti presudna za konačnoga pobjednika", zaključio je Ćiro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider