Automoto
SPORTOVI
Automoto
43 u sezoni

Znate li tko je KRALJ pretjecanja u Formuli?

Finski vozač Kimi Räikkönen ovosezonski je kralj pretjecanja u Formuli 1. U 12 je dosadašnjih utrka Svjetskog prvenstva čak 43 puta uspješno prošao bolid ispred sebe.

Prema statistici koju je objavio njemački dnevnik Bild, najveći broj pretjecanja u jednoj utrci napravio je Australac Mark Webber na Velikoj nagradi Velike Britanije (12). Na taj je način Red Bullov vozač došao na drugo mjesto i prema ukupnom broju pretjecanja ove sezone (41).

Dakako, takva statistika uvelike ovisi o poziciji s koje vozač kreće u utrku ili o eventualnom padu u poretku tijekom same utrke uslijed kvara, sudara ili nečeg trećeg. Zato među vodećima u ovom poretku nema trostrukog i aktualnog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela koji je uglavnom tijekom utrka pri vrhu, pa i nema puno mogućnosti za pretjecanja.

No, Vettelovi se zato uspjesi očituju u drugoj kategoriji. Nijemac je, naime, samo četiri puta ove sezone na samoj stazi pustio druge bolide ispred sebe. U Barceloni ga je pretekao Räikkönen, a u Šangaju dvaput Fernando Alonso i jednom Nico Hülkenberg. Na drugom je mjestu Alonso kojeg su drugi vozači uspjeli preteći šest puta. Negativni rekorder u ovoj je kategoriji Finac Valtteri Bottas (Williams) kojeg su tijekom ove sezone pretekli čak 46 puta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider