Automoto
SPORTOVI
Automoto
U subotu najveći udar

Opasni tajfun će pogoditi Japan: Odgođene kvalifikacije u Suzuki

Nakon zajedničkog sastanka, donesena je (jedina) ispravna odluka.

Velika nagrada Japana (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kvalifikacije za Veliku nagradu Japana koje su se trebale održati ove subote, prebačene su na nedjelju, pa ćemo tako na isti dan imati i lov na startne pozicije i samu utrku.

Epilog je to sastanka između predstavnika Formule 1, FIA-e (Svjetska automobilistička federacija) i JAF-a (Japanska automobilistička federacija), a povod za ovakvu odluku je dolazak tajfuna Hagibis.

Očekuje se da će spomenuti tajfun baš u subotu žestoko udariti na najveći japanski otok Honshu, u neposrednu blizinu staze u Suzuki. Kad su ta predviđanja prvi put spomenuta, odmah se krenulo u razgovore što i kako napraviti i rezultat je da su kvalifikacije prebačene za nedjelju.

"Odlučili smo otkazati sve aktivnosti koje su se trebale održati u subotu 12. listopada. FIA i Formula 1 podržavaju ovu odluku u interesu sigurnosti za gledatelje, natjecatelje i sve druge u Suzuki i okolici", stoji u zajedničkoj izjavi.

gol expired Vatreni dominirali od prve do zadnje minute: Ovo su najbolji trenuci nezaboravne večeri divider

Nije ovo prvi put da se dogodilo da će u Suzuki kvalifikacije biti održane na isti dan (u nedjelju) kad i utrka. Tako je bilo i 2004. i 2010. godine.

Termin početka utrke ostaje nepromijenjen, ona će krenuti u 14:10 po lokalnom odnosno u 7:10 po hrvatskom vremenu.

Kvalifikacije će pak, započeti u 10:00 po japanskom vremenu odnosno u 3:00 po našem.

Podsjećamo kako do kraja sezone predstoji, uključujući i ovu, još pet utrka, a nadomak naslova prvaka su Lewis Hamilton u vozačkoj i Mercedes u konstruktorskoj konkurenciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider