Automoto
SPORTOVI
Automoto
Momčadi se složile

VN Belgije ubrzala odluku: Od iduće sezone promjena na bolidima Formule 1

Čelnici oktanskog cirkusa i ranije su razmatrali ovu opciju koja će, po svemu sudeći, biti realizirana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika nagrada Belgije imala je sjajan uvod u uzbudljivim subotnjim kvalifikacijama koje je začinila kiša i donekle ispremiješala karte u odnosu na ono što inače gledamo u bitkama za startne pozicije.

No, u takvim kišnim uvjetima je vidljivost bila znatno slabija pa je po tko zna koji put pokrenuto pitanje što učiniti kako bi se to popravilo.

Bolidi dok pada kiša imaju upaljeno crveno svjetlo na stražnjem dijelu svog bolida kako bi ih oni koji se voze iza njih vidjeli i izbjegli moguće probleme.

Ali, kako niti to nije dovoljno u ponekim situacijama, šefovi momčadi Formule 1 složili su se i, piše Autosport, odobrili plan za uvođenje svjetla za kišu na stražnjim krilima bolida od 2019. godine.

Bolidi bi se jasnije istaknuli u uvjetima slabe vidljivosti jer vjeruje se da će dodatna treptajuća svjetla pomoći u uvjetima kad se prolazi kroz velike količine vode na stazama.

Ratifikacija samo formalnost

Sad kad su se momčadi složile, ratifikacija bi trebala biti samo formalnost i praktički sa sigurnošću se može ustvrditi kako će odluka o uvođenju pomoćnih svjetala na stražnjim krilima uskoro biti i službeno objavljena.

Što se ove sezone tiče, na redu je Velika nagrada Italije na legendarnoj stazi u Monzi gdje svake godine dođe i veliki broj fanova Formule 1 iz Hrvatske.

I dalje je u poretku vozača vodeći Lewis Hamilton, ali Vettel je pobjedom u Belgiji smanjio tu prednost i ona sada iznosi 17 bodova. Ako Nijemac uspije trijumfirati u Monzi, na Ferrarijevoj domaćoj stazi, možemo samo zamisliti kakvo će to ludilo biti na i oko staze...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider