Automoto
SPORTOVI
Automoto
Red Bull Kart Fight

Višak ponovno u lovu na svjetsko karting zlato

Tri kvalifikacijske utrke, mjesec dana otvorenih kvalifikacija, Red Bull Kart Fighter igrica i 30 hrvatskih karting vozača dokaz su da je protekli mjesec bio u znaku brzine i adrenalina.

Red Bull Kart Fight u subotu 8. lipnja okupio je finaliste iz cijele Hrvatske i gledateljima pružio nezaboravan karting doživljaj, a na postolju se ponovno našao prošlogodišnji prvak Ivan Višak.

Noćna utrka održana u Karting Areni Zagreb 8. lipnja donijela je mnogo neizvjesnosti i uzbuđenja. Staza je za potrebe natjecanja otvorena pa se finalna utrka održala i u vanjskom i unutarnjem prostoru uz pomoć posebnih svjetlosnih efekata.

Natjecatelji podijeljeni u grupe prvom utrkom borili su se za što bolje prolazno vrijeme i tako si osigurali startne pozicije za drugu utrku, tj. pravi kart fight kojim su se izborili za svoje mjesto u finalu. Dominik Orešković u kvalifikacijama je odvozio najbrži krug pa je iščekivanje finala bilo još napetije, a završnica još neizvjesnija. 

U suradnji s Hrvatskim auto i karting savezom, prije početka natjecanja ovogodišnji Red Bull Kart Fight finalisti imali su priliku poslušati predavanje o povijesti kartinga uopće, počecima tog sporta u Hrvatskoj te kako karting iskoristiti kao sredstvo edukacije.

Šest vozača – Dominik Orešković, Ivan Višak, Matko Dragojević, Stjepan Novosel, Antonio Mogorović i Tomislav Pratljačić – startalo je završnu utrku za naslov najboljeg, a publika se oko vanjskog dijela staze okupila kako bi bodrila svoje favorite. Iako je na startu bila gužva, Višak se uspio probiti naprijed i zadržati vodstvo do samog kraja, pritom napravivši i rekordno vrijeme staze u Karting Areni Zagreb. Iza njega došli su Tomislav Pratljačić i Matko Dragojević, a Orešković je na cilj stigao šesti.

„U posljednjih dva mjeseca mnogo sam se odricao i trenirao i zato mislim da sam zaslužio ovu pobjedu. Sretan sam što ću Hrvatsku predstavljati na velikom svjetskom Red Bull Kart Fight finalu i ovaj put idem po zlato!‟, izjavio je nakon utrke mladi Križevčanin Ivan Višak koji je na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu Hrvatskoj pribavio broncu.

Orešković, veliki talent ovog sporta, požalio se na brzinu kartinga kojim je vozio finalnu utrku, što mu je onemogućilo da svoje vještine pokaže u punom sjaju. Izrazio je nadu da će naredne godine uz malo sreće pobjedničko postolje biti rezervirano za njega, a pobjedniku Ivanu Višku želi puno sreće na svjetskom finalu.

Drugoplasirani natjecatelj dobit će priliku na stazi Red Bull Ring u Austriji voziti Formulu Renault, trećeplasirani je nagrađen stvarima iz Red Bull Racing kolekcije, a Višak će se na još nepoznatoj lokaciji s najboljim svjetskim amaterskim vozačima boriti za naslov svjetskog Red Bull Kart Fight prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider