Automoto
SPORTOVI
Automoto
'koji k.... radiš'?

VIDEO Rossi nepravedno 'razapet': Marquez je krivac za pad!

Moto GP utrka za Veliku nagradu Malezije okončana je pobjedom Danija Pedrose, ali i incidentom u koji su bili upleteni vodeći čovjek ukupnog poretka Valentino Rossi i još uvijek aktualni svjetski prvak Marc Marquez...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski vozač Rossi razapet je u nedjelju preko svih naslovnica svjetskih medija, iako zapravo nije ništa kriv! Na internetu se pojavila snimka trenutka kada je on navodno nogom odgurnuo Marqueza u jednom zavoju, zbog čega je ovaj izgubio kontrolu nad motorom i pao. Snimka koja se pojavila je iz zraka, gdje se jasno vidi da Rossi nije odgurnuo Marqueza kako se u prvi trenutak činilo.

Španjolac Marquez se u jednom trenutku toliko približio Rossiju i dotaknuo njegov motor sa svojim. U tom je trenutku izgubio kontrolu i počeo padati, a Rossijeva reakcija nogom stigla je tek nakon toga. Rossi je također malo izgubio kontrolu nad motorom i trzaj nogom je bio samo hvatanje ravnoteže.

"Marquez zna da to nije istina. Jasno se vidi iz helikoptera da je on udario mene. Igrao je prljavo. Pogledao sam ga jer sam ga htio pitati 'koji ku... radiš'? Nakon što me dotaknuo sa svojim motorom izgubio sam ravnotežu i reagirao nogom. Nisam ga želio udariti. Čak i da ga jesam dotaknuo motor ne bi pao zbog tog dodira. Ako niste znali ti motori su jako jako teški. Osjetio sam njegov motor na svojoj nozi, izgubio je ravnotežu i počeo padati. Nisam ništa kriv", ispričao je Rossi nakon utrke.

Unatoč tome Disciplinska komisija odlučila je Rossija postaviti na posljednje mjesto startnog grida za Veliku nagradu Valencije, posljednje utrke sezone. U nju Rossi ulazi sa sedam bodova prednosti ispred Jorgea Lorenza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider