Automoto
SPORTOVI
Automoto
talijan prijeti odustajanjem

VIDEO Prvi susret Rossija i Marqueza bio je prepun napetosti i sarkazma

Na internet je procurila snimka trenutka kada su se Valentino Rossi i Marc Marquez prvi puta sreli nakon kontroverznog dvoboja na stazi koji je rezultirao padom aktualnog svjetskog prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Minulog je vikenda vožena Moto GP utrka za Veliku nagradu Malezije, u kojoj je slavio Dani Pedrosa, no svu su pozornost s njega oduzeli Rossi i Marquez. Dvojac je bio upleten u izravni dvoboj za treće mjesto na stazi kada je u jednom trenutku Marquez došao preblizu Rossiju, trknuo ga i potom pao. Na nekim se snimkama čini kao da ga je Rossi udario nogom, no snimka iz helikoptera pokazuje nešto sasvim suprotno.

VIDEO Rossi nepravedno 'razapet': Marquez je krivac za pad!

Marquez se toliko približio Rossiju da ga je svojim upravljačem dotaknuo po nozi i zbog toga je izgubio kontrolu nad motorom. Trzaj nogom Rossija, koji je djelovao kao da ga je udario, stigao je tek nakon što je ovaj počeo padati. Na usporenoj snimci se jasno vidi da je Marquez krivac, a ne talijanski veteran kojeg su svi, pogotovo španjolski mediji, razapeli.

U svakom slučaju obojica su odmah nakon utrke pozvani u ured organizatora gdje su trebali pojasniti što se dogodilo. Kamere su uhvatile trenutak kada je Rossi ušao u sobu gdje ga je već čekao Marquez.

"Bravo! Sjajna utrka", komentirao je sarkastično Rossi, na što mu je Marquez, koji je prekriženih ruku sjedio na kauču, odgovorio.

"Dobar udarac".

Nakon što je došao sudac utrke Marquez je ubrzo napustio prostoriju, dok je Rossi ostao još jedno vrijeme. Sudac ga je degradirao na posljednje mjesto na posljednjoj utrci sezone u Valenciji, nakon čega je Rossi najavio:

"Možda neću voziti, jer kazna koju sam dobio nije poštena. Uskoro ću odlučiti".

Posljednja utrka sezone vozi se 8. studenog, a u njoj Jorge Lorenzo mora upisati pobjedu i nadati se da Rossi neće završiti na drugom mjestu kako bi se domogao naslova. Rossi u utrku ulazi sa sedam bodova prednosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider